Za vikend se igra najveci derbi u Bosni i Hercegovini između Željezničara i Sarajeva a s obzirom na konflikte dva kluba oko tribina za gostujuće navijače, još se nije zvanično potvrdio dogovor u kojem oba kluba dopuštajući cijelu južnu odnosno sjevernu tribinu gostima na derbiju.

Podsjećamo, Sarajevo i Željezničar zbog neuspjelih pregovora oko gostujućih navijača u prošla dva derbija su gostujućim navijačima dozvolili samo pravilnikom propisanih 5% kapaciteta stadiona.

I uoči novog vječitog derbija u bh. javnosti se već mnogo govori o broju ulaznica za gostujuće navijače, a tim povodom oglasili su se iz udruženja Bordo prijatelji 1946.

“Bordo prijatelji 1946 su vlasnici sezonskih karata za tribinu Jug na stadionu Asim Ferhatović Hase i ne dozvoljavamo bilo kakve trgovine sa našim pravom da gledamo utakmicu sa tribine za koju smo platili kartu.”, navodi se na zvaničnoj stranici BP 1946.

Prema ovim navodima, Manijaci će na svojoj tribini imati i članove udruženja simpatizera Sarajeva “Bordo Prijatelji”. Koliko je ovo izvodivo, ostaje da vidimo.

PODIJELI