Photo: Sportsport.ba

Sat vremena prije početka jučerašnjeg sarajevskog derbija između Željezničara i Sarajeva, došlo je do nereda. Horde Zla su imale besplatan ulaz na ovu utakmicu. Gostujući navijači su organizovano ušli dosta ranije, nešto manje od sat vremena prije početka duela.

Nakon što su primjetili da Manijaka ima malo na Jugu, dakle tek se počinju skupljati, grupa Hordi se zalijeće preko terena na njih sa nekoliko baklji.

Trenutak kad grupa Hordi Zla kreće ka Jugu

Na Jugu su, pored parole za ubijenog bivšeg člana Mehmeda Ramića, stojala dva transparenta “U kost” i “Šaka huligana”. Manijaci su uspješnu skinuli transove sa ograde, moglo bi se reći da su Horde bile dosta blizu da skinu trans “U kost”. Međutim, Horde Zla u trenutku borbe posežu i za parolom za preminulog Mehmeda Ramića što je izrevoltiralo Manijake, koji potom nisu imali milosti prema Hordašima koji su im došli u ruke.

Jedan navijač Sarajeva je, blagim riječima, pretučen jer je zapao okružen Manijacima, a jedan je nekoliko puta uboden od strane navijača domaćeg tima. (Kao navijački portal, uvjek smo osuđivali korištenje noževa u navijačkim sukobima i to je nešto protiv čega treba da stanu sve grupe.)

Manijaci su se iz minute u minutu sve više skupljali, na kraju su došli i do sjeverne tribine, ali nije došlo do novog obračuna najviše zbog security-a i policijskih snaga.

PODIJELI