Za “Dinamo – to smo mi” udrugu članova kluba itekako nema zime.

U kultnom restoranu Plavi 9, samo nekoliko stanica od Maksimira, u kojem navijači Dinama već desetljećima zalijevaju pobjede ili utapaju tugu, predstavnici udruge, glazbenici i legende Dinama predstavili su niz kulturnih aktivnosti pod nazivom Dinamovo proljeće.

Dinamo – to smo mi: Želimo probuditi građansku podršku igračima i uključiti u stvaranje pozitivne atmosfere i dizanja na noge sve kojima je Dinamo pri srcu

Njima će se tijekom veljače i ožujka obilježiti europske utakmice Dinama, ali cilj projekta je daleko širi: iskoristiti uspjeh igrača Dinama i vratiti podršku grada klubu i vraćanje identiteta Dinama Zagrebu.

“Želimo probuditi građansku podršku igračima i uključiti u stvaranje pozitivne atmosfere i dizanja na noge sve kojima je Dinamo pri srcu”, poručuju organizatori.

Drago Vabec, igrač koji je bio dio postave koja je dogurala do proljeća u Europi, prisjetio se utakmica iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća i naglasio kako je podrška Dinamu tada bila iznimna. Nakon Dinama otišao je u francusku ligu gdje je postao najbolji igrač u povijesti Bresta, gdje ga i dan danas slave i zovu na svoje obljetnice.

Dinamove legende: “Nekad je iz Zagorja 15 vagona okićenih zastavama stizalo na utakmicu u Zagreb”

“Vabecovo Međimurje, moje Zagorje i, vjerujem, dinamovci iz svih dijelova Hrvatske i svijeta vole ovaj klub, ali je ta podrška izostala zadnjih 10 godina. Nekad je iz Zagorja 15 vagona okićenih zastavama stizalo na utakmicu u Zagreb, a vlak je izgledao kao u Indiji. Trebamo djeci vratiti tu ljubav koju smo mi imali i zato pozdravljam ovaj projekt i nadam se da će uspjeti”, kazao je Željko Hohnjec, igrač Dinama iz 1982., koji je s veseljem pristao biti ambasador Dinamova proljeća.

Kawasaki 3P: Prvi put idemo na utakmicu nakon dugo vremena; jedan nakon devet godina, drugi nakon Newcastlea

Kawasaki 3P najavio je koncert 23. veljače u Domu sportova, ali i svoj povratak na tribine: “Prvi put idemo na utakmicu nakon dugo vremena; jedan nakon devet godina, drugi nakon Newcastlea. Drago nam je što ovakvi projekti vraćaju identitet grada i kluba. Nadam se da ponovno dolaze vremena kada ćemo svi dati podršku igračima”, poručili su Tomfa i Babke iz kultnog benda.

U čast Dinama u Domu sportova pjeva, repa i svira elita zagrebačke scene

Na predstavljanju akcije otkriveni su neki od njenih dijelova: 23. veljače u Domu sportova se održava koncert na kojem će u čast Dinama pjevati, repati i svirati elita zagrebačke glazbene scene, izvođači čije su pjesme neizostavni soundtrack navijača Dinama: Jura Stublić & Film, Tram 11, Kawasaki 3P i Šank.

Povijesna izložba o Dinamu

U Galeriji Kranjčar na Gornjem gradu bit će postavljena izložba u Dinamu, koju se s punim pravom može nazvati povijesnom. To zvuči nevjerojatno, ali je istinito: klub Dinamove veličine i povijesti nikada do sada nije imao izložbu.

Film o Dinamu u najljepšem zagrebačkom kinu

Najljepše zagrebačko kino, Europa, bit će mjesto na kojem će se također odvijati dio akcije, projekcija filma koji se zove kao i sam projekt – “Dinamovo proljeće”.

Reprint kultne knjige iz biblioteke svakog dinamovca

Da je ovo doista “niz kulturnih aktivnosti” vezanih za Dinamo svjedoči i činjenica da će jedna od njih biti reprint kultne knjige iz biblioteke svakog dinamovca – “Dinamovog proljeća” autora Zvonimira Milčeca.

Tu su još i sada već prestižni i sve masovniji pub kvizovi o Dinamu.

Tribina “Potencijali Dinama”

Ali pokretači i organizatori ističu da im je od svih ovih bitnih i dragih sastavnica Dinamovog proljeća najvažnija tribina “Potencijali Dinama”.

Naglašavaju kako će u sklopu projekta biti organiziran i niz drugih aktivnosti, ali njih još ne žele otkrivati.

Ulaz je besplatan na sve priredbe osim na koncert, da se zaradom od ulaznica za glazbeni spektakl pokriju troškovi svih ostalih događaja na koje se ne plaća ulaz

Iz Dinamo – to smo mi napominju kako će ulaz na sve priredbe ove akcije osim koncerta biti besplatan. Ulaznica će se plaćati samo za glazbeni spektakl u Domu sportova jer im je namjera da se zaradom na ulaznicama za koncert pokriju troškovi svih ostalih događaja na koje se ne plaća ulaz.

Raspored događanja Dinamovog proljeća:

KONCERT

Jura Stublić & Film, Kawasaki 3P, Tram 11, Šank
Dom sportova – Zagreb
Subota 23. veljače od 20 sati

Ulaznice kreću u prodaju u petak 25. siječnja po early bird cijeni od 50 kuna koja će vrijediti do 3. veljače. Od ponedjeljka 4. veljače za ulaz će trebati izdvojiti 60 kuna, a na sam dan koncerta 70. Službena prodajna mjesta su svi Vivas Barovi, Club History (Tkalčićeva 68), Bad Blue Boys Fan Shop (Ilica 37), Mali Medo (Tkalčićeva 36), Pivnica Medvedgrad (Ilica 49), Fakin Craft Bar (Vukovarska 68), sva prodajna mjesta Eventima i online  www.eventim.hr.

IZLOŽBA

Izložba povijesno vrijednih eksponata NK Dinamo (dresovi, šalovi, zastavice, plakete,ulaznice, fotografije)
Galerija Kranjčar, Kaptol 26
Trajanje izložbe od 9. do 19. veljače
Ulaz slobodan

DOKUMENTARNI FILM

Prikazivanje filma “Dinamovo proljeće – 20 godina poslije”, Ištvan Filaković, Vladimir Kleščić (2002. HRT)
Kino Europa
Ponedjeljak 18. veljače od 17 sati
Ulazak slobodan do popunjenja mjesta u dvorani prethodnom rezervacijom

TRIBINA

Potencijali Dinama
Novinarski Dom
Ožujak 2019.

PODIJELI