Fedayn E.A.M.

Napolitanci okupljeni u grupi Fedayn imaju bitno drugacije karakteristike: srcani su, neposlusni i nasilni, ali i duboko osjetljivi na jedinstvo tribine B. Iako navijacku energiju crpe iz kaosa nastalog u masi plavo-bijelih navijaca, postuju suradnju s drugim navijackim grupama na tribini B.
Nastali su 1979.godine istupanjem iz CUCB, poslije neslaganja s navijackom politikom dojucerasnjih kolega. Cetiri godine kasnije se sele na tribinu A, da bi se uvjerili da li mogu narasti kao grupa sami i da li imaju snage okupiti nove mladice slicnog nacina razmisljanja koje smatraju izvornim navijackim stilom tribine B.Kada su uspjeli u tome, 1986.godine se vracaju na svoju ‘rodnu’ tribinu s jasnom namjerom da stalnim prisustvom promjene sliku o Napolitancima kao pretezno folklornim navijacima. Svoj ,pomalo, elitisticki pristup brane tvrdenjem, kako nije rijec o snobizmu, vec o zelji da se kvalitativno unaprijedi navijanje…
Ocigledna suprotnost u pristupu navijanju, u odnosu na Ultras Napoli, se ogleda i u suprotstavljanju financijskoj pomoci kluba, kao i protivljenju pretjeranoj bliskosti s igracima.
U skladu s tim su napravili transparent- ‘Tu smo zbog ljubavi prema dresu, a ne prema onome ko ga nosi’.

Insistiraju na samofinanciranju i potpunoj nezavisnosti prema bilo kome, nemjau srediste grupe, niti ga namjeravaju imati, kao sto nemaju ni cvrsto vodstvo grupe. Uvjereni su da svaki pripadnik mora biti svjestan svoje odgovornosti, te da su krizni trenuci njihovog kluba posljednjih sezona pokazali ispravnost njihovog navijackog mentaliteta.
Dok su se drugi poceli kolebati, Fedayn su postali cak i uporniji