FK Borac iz Banja Luke licencu nije dobio na sjednici prvostepene komisije zbog duga od oko 600.000 KM(300.000€) bivšim igračima, uposlenicima…

Danas se održala sjednica Drugostepene komisije Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH za licenciranje klubova, koja je započeta prošli četvrtak, a odlučeno je da FK Borac ipak ne dobije licencu, jer nisu isplatili dug.

Ovu informaciju je potvrdio i potpredsjednik banjakučke ekipe Vico Zeljković.

“Borac naredne sezone neće igrati u BH. telekom Premijer ligi BiH iako smo rezultatom na terenu to zaslužili. Ostali smo bez licence. Nažalost ljudi iz Škole fudbala Džaja nisu imali sluha i razumjevanja i to nas je koštalo. To su grobari banjalučkog sporta. Pozivaju se na garancije, na koje kakve stvari, a u suštini cilj im je bio da unište Borac. Međutim, Borac će iz svega ovoga na ovaj ili onaj način izaći jači. da li ćemo se fuzionisati sa nekim i nastaviti u Prvoj ligi Republike Srpske od naredne sezone ili ćemo krenuti od najnižeg ranga, odlučićemo u narednim danima hladne glave”, rekao je Vico Zeljković, potpredsjednik FK Borac, prenose Nezavisne novine.

Danas su licencu dobili Sloboda i Čelik. Čelik je ispao iz lige u regularnom takmičenju, međutim Borac nije dobio licencu tako da se Zeničani sve više spominju kao ponovni takmičar u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Kad se sve sabere i oduzme, velika sramota za BH fudbal je neigranje Borca u elitnom rangu države.