Predstojeći vikend donosi nam mnoštvo zanimljivih utakmica jedna od svakako interesantnih utakmica koja će se odigradi ovog vikenda jeste derbi 14. Kola M:Tel Premier lige Bosne i Hercegovine u kojem će Borac iz Banjaluke dočekati sarajevskog velikana, Željezničara.

Banjalučani su trenutno na 3. poziciji na tabeli sa osvojena 24 boda dok je Željezničar na poziciji više sa 29 bodova, i sem tradicije i velikog rivalstva, naredni susret izuzetno je bitan za dalji tok prvenstva, odnosno borbu za trofej u kojoj trenutno FK Sarajevo vodi sa 33 osvojena boda.

Crveno-Plavi iz Banjaluke ne znaju za poraz na svom stadionu ove sezone. Imaju Banjalučani maksimalan skor na Gradskom stadionu, a taj niz pobeda mogli bi nastaviti već predstojećeg ponedeljka kada im gostuje Željezničar.

U nadi da će im to poći za rukom i da će bodovi i ovog fudbalskog vikenda ostati u gradu na Vrbasu, fudbalski klub Borac Aleksandrovo pokrenuo je akciju podrške svojim prijateljima preko Drine sa ciljem da se njihovo udruženje navijača poveže sa imenjacima iz Republike Srpske.

Fudbalski klub Borac dolazi iz mesta Aleksandrovo koje se nalazi u blizini Zrenjanina i koje je početkom XX veka naseljeno dobrovoljcima iz Like i Banata, naziv kluba i grb koji je veoma sličan preuzeti su od banjalučkog velikana.

Rukovodstvo kluba iz Aleksandrova sastalo se sa predstavnicima banjalučkog kluba sa ciljem da se pospeši saradnja i uz pomoć predstavnika crveno plavih omogući sticanje što boljih uslova za rad omladinske škole kluba iz Banata i željom da se za stogodišnjicu sela ugosti veliki Borac i njihovi prijatelji iz Banja Luke.

PODIJELI