Pristalice Eintrachta i Atalante, ali i navijači Napolija, napravili su pravi haos na ulicama Napulja. Došlo je do sukoba s policijom, zapaljeni su automobili i fizički obračun je bilo neizbježno.

Vatreni navijači Eintrachta i Atalante pristigli su jučer u Napulj na utakmicu Lige prvaka protiv Napolija i haos je bio na pomolu.

Na ulicama je došlo do očekivanog sukoba. Gosti bi rado na utakmicu, ali ne mogu jer im nije dopuštena kupovina ulaznica i to je izazvalo haos.

Čini se da je fizički obračun s policijom bio neizbježan. Već je zapaljeno nekoliko automobila i scene s ulica Napulja su zaista nestvarne.

Informacije iz Italije govore da povrijeđenih ima s obje strane. Centralni trg je u naročitom haosu, čuju se topovski udari, a policiji su huligani demolirali nekoliko službenih automobila.

Navijači Eintrachta okupirali su grad. Udružili su se s navijačima Atalante iz Bergama i jednostavno nije moglo bez problema.

Svim silama ove grupe žele doći na stadion ‘Maradona’. Policija im je dolazak zabranila, ali oni se na zabrane ne osvrću i čine sve kako bi se našli na večerašnjoj utakmici.

Inače, Napoli ima odličnu šansu da se plasira među osam najboljih timova Evrope. Ovaj tim ima prednost od 2:0 iz prve utakmice i na dobrom je putu da se plasira u četvrtfinale Lige prvaka.