Sarajevske ekipe FK Sarajevo i FK Željezničar igraju večeras veliki gradski derbi u okviru 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a trenutno glavna tema su ulaznice za gostujuće navijače zbog čega su se oglasile i Horde zla.

Prvobitno je odlučeno da navijačima Željezničara pripadne 1825 ulaznica, ali se klub s Grbavice žalio na takvu odluku i tražio veći broj ulaznica.

Reagovala je i Takmičarska komisija NSBiH koja je donijela odluku da Sarajevo mora dati više ulaznica za gostujuće navijače.

Iz Bordo kluba je stigla reakcija i dato je dodatnih 375 ulaznica što nije zadovoljilo apetite kluba s Grbavice. Iz Željezničara su poručili da su razočarani takvom odlukom, ali također i da će za naredne derbije isto reagovati.

“Ovakva odluka FK Sarajevo nije u skladu sa pomenutim članom Pravilnika i njihov način postupanja će za posljedicu imati to da FK Željezničar više neće davati više od 5% za gostujuće navijače u narednim derbijima”, navodi se, između ostalog, u saopštenju Plavih.

Nekoliko sati oglasile su se i Horde zla koje su poručile da je Sarajevo takvom odlukom napravilo nepopravljivu štetu i navijačima bordo kluba.

“Odlukom da se navijačima našeg gradskog rivala za današnji derbi ustupi ne više od 5% ulaznica od ukupnog sjedećeg kapaciteta Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase administracija Fudbalskog kluba Sarajevo na čelu sa direktoricom Ajlom Alimanović napravila je nepopravljivu štetu navijačima Sarajeva za buduće gradske derbije koji će se igrati na stadionu Grbavica.

Kao odgovor na pomenutu odluku, vrlo je izgledno da će navijačima Sarajeva, milo za drago, a ni krivim ni dužnim, ubuduće isto biti dodjeljivano ne više od 5% ukupnog sjedećeg kapaciteta stadiona Grbavica, a što u brojkama iznosi šeststotinapedeset (650) mjesta umjesto dosadašnjih hiljadupetstotina (1500).

Naknadno dodjeljivanje svega 375 ulaznica (1% ukupnog kapaciteta stadiona) pod pritiskom NFSBIH je sramota za sebe.

Nekompetentna direktorica je ovim činom napravila još jedan korak ka urušavanju, zbog loše kvalitete fudbala ionako urušene, institucije sarajevskog derbija, te po ko zna koji put pokazala nemar prema navijačima kluba na čijoj direktorskoj funkciji se trenutno nalazi”, poručile su Horde zla.

Utakmica između Sarajeva i Željezničara igra se od 20 sati.

PODIJELI