Grupa nezadovoljnih demobilisanih boraca, danima protestuje ispred Vlade FBIH. Navijačka skupina “Horde Zla” iz Sarajeva u proteklim danima, posjetila je borce i poklonila im pomoć u vidu osnovnih životnih sredstava.

“Ovo okupljanje tiče se i onih koji su umrli poslije rata, tiče se i invalida te svake šehidske porodice i maloljetnog borca. Želimo jedinstven spisak boraca kako bi se drugi prestali kititi našim perjem”, izjavila je Edina Džindo u ime okupljenih boraca na čije riječi su svi počeli uzvikivati: “Tako je, tako je”.

U našoj zemlji registrovano je 1.661 boračka organizacija. Demoblisani borci ispred zgrade Vlade FBiH traže osnivanje jedne organizacije u kojoj će svi biti obuhvaćeni.

“Bila je jedna regularna Armija RBiH i zbog toga nam treba i jedna boračka organizacija”, dodala je Džindo.

Pored mjesečne naknade od 326 KM, u visini minimalne penzije u FBiH, demobilisani borci traže i borački dodatak.

“Naš ministar je malo pobrkao lončiće. Borački dodatak nije za onoga ko nema primanja. Borački dodatak je za svakog borca”, naglasila je Džindo.

Podsjećamo, demobilisani borci su započeli proteste ispred 12. juna. Većina boraca dolazi iz Teočaka, Zavidovića, Tuzle i drugih mjesta su prepješačili put do Sarajeva kako bi se izborili za ono što im pripada!

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here