Sutra se navršava punih osam godina od smrti navijača Sarajeva Vedrana Puljića. Povodom toga Udruženja navijača Fudbalskog kluba Sarajevo – “Horde zla” oglasili su se na Facebooku.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Sutra, 04.10.2017. se navršava osam tužnih godina od ubistva našeg brata Vedrana Puljića, od strane policije Zapadnohercegovačkog kantona.
Kao što znamo, trpimo veliku nepravdu toliko godina. Porazna je činjenica da institucije ovog grada i države nisu prstom mrdnule da ubicu Vedrana Puljića stigne ovosvjetovna pravda, dok su pripadnici Hordi zla koji su nasumično pohapšeni, odavno odležali svoje kazne zbog načinjene materijalne štete oko stadiona u Širokom brijegu. Dvostruki aršini, apsurdi koje svaki dan živimo i gledamo, najbolje se ogledaju u ovom slučaju.

Zaključak je da je u ovoj državi portal na kiosku ratnog profitera vrijedniji od ljudskog života. Da je ubijeni Vedran sin nekog guzonje, počinitelj ubistva bi davno bio osuđen, ali nažalost živimo gdje živimo. Ne smije se zaboraviti ranjavanje sedam momaka, djece ovog grada, za šta još uvijek naravno niko nije odgovarao.
Nama ne ostaje ništa drugo nego da i dalje ukazujemo na nepravdu, i da našeg ubijenog druga ne damo zaboravu, jer je taj metak koji je pogodio njega bio namjenjen svima nama.

Kao i svakog 4. Oktobra posjetićemo mjesto gdje naš Vedran počiva u miru. Ovom prilikom pozivamo sve navijače F.K. Sarajevo da u 16:30h dođu na parking ispred gradskog groblja “Bare”, a insitucije ove države da konačno počnu raditi svoj posao!
ISTINA ZA VEDRANA!

 

PODIJELI