Ekipa Sarajeva ove godine ipak neće slaviti titulu prvaka, već je to osvojila ekipa banjalučkog Borca.

Fudbaleri Bordo tima će sezonu završiti na drugom mjestu, s obzirom da je prvak Borac koji je jučer savladao Tuzlu City 2:0.

Navijači Sarajeva su razočarani, preostao je još meč finala Kupa, no nezadovoljstvo je bez obzira na to veliko.

Grupa navijača jutros je upala na trening prvog tima u Trening centar Butmir i prekinula trening.

Došlo je do fizičkog sukoba navijača sa igračima, a između ostalih napadnut je Dušan Hodžić.

Kako prenosi portal sportsport.ba, do upada je došlo dva dana uoči vrlo važnog meča jer FK Sarajevo u srijedu igra protiv FK Borac u finalu Kupa BiH. Upad je svakako dodatno poljuljao atmosferu u ekipi.

Prema pisanju bh. portala petorica igrača Bordo tima su bili “pošteđeni” i nisu bili na udaru kritika nezadovoljnih pristalica sada već bivšeg prvaka BiH.

Matthias Fanimo je posebno pohvaljen za doprinos koji je dao ekipi prethodnih mjeseci. Kritike su još izbjegli golman Vladan Kovačević, defanzivci Amer Dupovac i Hrvoje Miličević te ove sezone odlični Andrej Đokanović.

Navodno su pojedini fudbaleri zabrinuti za vlastitu sigurnost pa čak razmišljaju o tome da u srijedu ne igraju protiv Borca. Ostaje da se vidi šta će biti u narednim danima.

Bordo tim je ostao bez titule prvaka BiH nakon što je ispustio čak 13 bodova prednosti. Ne tako davno smijenjen je i Vinko Marinović sa pozicije Šefa stručnog štaba, a kao “vatrogasac” uletio je Dženan Uščuplić.

Bordo tim već u srijedu očekuje nova utakmica, a u pitanju je finale Kupa Bosne i Hercegovine u kojem će snage odmjeriti sa ekipom Borca. Meč počinje u 17 sati u Trening centru NFSBiH u Zenici.

Pravdu će na ovom meču dijeliti najbolji bh. sudija Irfan Peljto. Biće to prilika da FK Sarajevo sezonu završi sa makar jednim trofejom, budući da su ostali bez titule u prvenstvu.

PODIJELI