Reprezentacija Hrvatske ispala je u teškoj skupini na Euru. Nakon teškog poraza od Španjolske (3:0) slijedio je remi s Albanijom (2:2), pa je Hrvatskoj u zadnjoj utakmici protiv ekipe Italije igrala samo pobjeda. Imala ju je sve do osme minute sudijske nadoknade, ali je tada primila gol za konačnih 1:1 i eliminaciju već u grupnoj fazi. Treba dodati da je remiju pridonio i sudija svojim odlukama, posebno sudijskom nadoknadom od 8 minuta.

Svaki fudbalski savez dobija velike financijske premije UEFA-e kada igra na Euru. Tako je HNS za plasman na Euro dobio 9.25 milijuna eura. Na Euru je reprezentacija Hrvatske zaradila samo dodatnih milijun eura jer je za dva remija dobila po polovinu tog iznosa. To znači da HNS nije puno zaradio, ali zato prednjači u tome koliko je kazni morao platiti zbog ponašanja navijača koji su pratili Hrvatsku.

Naime, od svih reprezentacija na turniru Hrvatski nogometni savez je morao platiti najviše odštete UEFA-i zbog ponašanja navijača, a radi se o iznosu od 220 hiljada eura, skoro četvrtini onog što je zaradio. Iza Hrvatske su Albanija i Srbija. Podsjetimo, zbog ubacivanja čaša, bakljada i/ili neprimjerenih povika, UEFA je disciplinski postupak protiv Hrvatske otvorila nakon prve i druge utakmice na turniru.

Kazne nogometnim savezima na Euru (od onih koji su platili iznad 90 tisuća eura):
Hrvatska
– 220 tisuća eura

Albanija – 170 tisuća eura

Srbija – 166 tisuća eura

Turska – 95 tisuća eura

Švicarska – 91 tisuća eura