Juce je u Splitu odrzana Parada Ponosa (Gay Pride) koja je izazvala vise bure nego prethodnih godina, medjutim pored osude ovog dogadjaja od strane velikog broja patriotskih i ultra desnicarskih organizacija kao i dela gradjana koji se ne slazu sa ovakvim nacinom ispoljavanja seksualne pripadnosti jedan covek je svima zapao za oko. Rec je o Zoranu Ercegu hrvatskom branitelju koji ne u invalidskim kolicima ucestvovao na Paradi ni manje ni vise nego u dresu vaterpolo kluba Crvena Zvezda, a on je na taj nacin zeleo da iskaze podrsku svim ugrozenim grupacijama u Republici Hrvatskoj. Ovo nije prvi put da Erceg dolazi u medijsku zizu jer je i na otvaranju spomenika bivsem predsedniku Hrvatske Franji Tudjamanu uputio ostre reci protiv njega.

 

Foto: Dalmacijadanas.hr

 

Sasvim jasna aluzija na nemili događaj iz februara ove godine, kada su na splitskom šetalištu hligani napali vaterpoliste beogradskog kluba.

– Smatram da kao građanin Splita imam građansku dužnost da podržim ljude kojima su ugrožena ljudska prava jer i meni kao invalidu su ugrožena u nekom drugom delu moja ljudska prava – rekao je Erceg za portal dalmacijadanas.hr.

 

Erceg se, kaže, bori za sve kojima su na ovaj ili onaj način ugrožena ljudska prava u hrvatskom društvu, bilo da ih ugrožava država, huligani…

– Svi ljudi koji budu čitali ovu izjavu su pripadnici neke manjine kojoj su ugrožena ljudska prava. Da li su to samohrane majke, deca bez roditelja… Svi mi pripadamo nekoj grupi kojoj su ugrožena ljudska prava. Ovo je majica momka koji je poteran od splitskih huligana, od vaterpolista koji je bačen u more. Mi imamo problem sa sobom. Sutra će to biti građani Zagreba, pa Šibenika i to samo zato što ne navijaju za neki drugi klub – poručio je Erceg, prenosi dalmacijadanas.hr.

PODIJELI