Navijači hrvatskih klubova su pokazali jedinstvo i slogu kada je u pitanju njihova domovina. Širom Hrvatske požari su buktali. Dalmacija i Split su u plamenu, a vatra je došla do splitskih predgrađa.

17 Jula, zapovjednik na požarištu je oko 18 sati dogovorio sa navijalima da će se još pričekati sa njihovim slanjem u akciju, ali kako se situacija na terenu pogoršala, Torcida je oko 20 sati svojim članovima izdala novo saopštenje.
Današnja situacija zahtjeva brzu reakciju i svu našu pomoć koju možemo pružiti vatrogascima na terenu. Pozivamo sve pripadnike Torcide na zborno mjesto ispred spomenika HOS-a na ST-3 (ispred prostorija 4. Gardijske Brigade) u 20:30 sati. Tamo ćemo sve upute dobiti od vatrogasnog zapovijednika. Obucite duge hlače, duge majice te ponesite marame za prekrivanje lica. Ovaj poziv nije molba nego zapovijed! Torcida Split‘, navodi se u saopštenju Torcide.

Nedugo nakon objave, navijači su se okupili u velikom broju. Torcida je nabavila nekoliko autobusa i nekoliko kombija. Četiri stotine navijača čekalo je vatrogasna vozila da ih pokupe i odvedu na požarište.

Oko 22 sata istog dana 17 Juna, navijači Dinama popularni Bad Blue Boysi objavili su na jednom od Facebook profila da kreću na put prema Dalmaciji kako bi pomogli u gašenju požara.  “Bad Blue Boysi dolaze u Split kako bi pomogli Torcidi u gašenju požara koji haraju Dalmacijom…spominju se i još neka imena navijačkih skupina. Ova dva rivala su zajedno pomogla i u poplavama u Slavoniji! Prije svega HRVATSKA! Zajedno smo jači! Ajmo svi zajedno, kao i ‘90-tih. Bit će vremena za rivalstvo kada sve prođe!! Nema predaje!! Samo Hrvatska!!”, navodi se u poruci navijača Dinama.

Nedugo nakon toga svoju pomoć su ponudili navijači Cibalije koji su na svom Facebook profilu objavili:  “Pozivamo sve svoje članove i ljude dobre volje koji imaju želju i mogućnost pomoći Dalmaciji u obrani od požara da budu u stanju PRIPRAVNOSTI. Ako bude potrebno zbog pogoršanja stanja na terenu sljedećih dana, spremni smo se staviti na raspolaganje nadležnim institucijama. Svi zainteresirani će u tom slučaju biti obavješteni o daljnim koracima. DALMACIJA JE BRANILA SLAVONIJU, SLAVONIJA DALMACIJU!”, napisali su u poruci.

Zaista prelijep gest hrvatskih navijača koji su pokazali jedinstvo u nevoljama i svoju vjernost matičnoj zemlji i narodu.