Inspektori UEFA-e obišli su stadion Koševo, a sutra će obići stadion Grbavica u namjeri da pronađu zamjenu za stadion Bilino Polje koji je trenutno suspendovan za kvalifikacioni meč između reprezentacije Bosne i Hercegovine i Belgije.

Inspektori UEFA su već obišli stadion Asim Ferhatović Hase, odnosno stadion Koševo, te izvršili provjeru kvalitete stadiona, a isto će učiniti i sutra kada posjete stadiona Grbavica.

Nakon što provjere budu izvršene, Nogometni savez BiH će uskoro dobiti izjveštaj inspektora i odluku UEFA-e o stadionu koji eventualno može ugostiti kvalifikacioni meč za Svjetsko prvenstvo.

Sve provjere vrše se zbog toga što je FIFA suspendovala stadion BilinoPolje u Zenici na jedan meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine održati u Rusiji.

Naša reprezentacija do kraja kvalifikacija igra samo jedan susret kod kuće i to protiv Belgije u pretposljednjem kolu 7. oktobra.

Kazne su izrečene zbog incidenata na Bilinom Polju nakon posljednjeg kvalifikacionog meča reprezentacije BiH koja je u tom meču remizirala s Grčkom (0:0).

Ipak, kako saznajemo, odluka o suspenziji Bilinog Polja još uvijek nije konačna, jer Nogometni savez BiH ima pravo na žalbu tako da je moguće da Belgiju dočekamo na Bilinom Polju.