Nevjerojatna proslava hrvatske navijačke skupine koja je grad obojila u crveno, dive se sportske novine Olé uz fotografije neba nad Splitom osvijetljenog stotinama upaljenih raketa i bengalskih vatri.

U Argentini, južnoameričkoj zemlji poznatoj po strastvenim nogometnim navijačima, mediji su s oduševljenjem prenijeli nestvarne fotografije iz Splita, i ne samo Splita, gdje je Hajdukova navijačka skupina Torcida u srijedu proslavila 70 godina postojanja.

– Kao u filmu! Nevjerojatna proslava hrvatske navijačke skupine koja je grad obojila u crveno – dive se sportske novine Olé uz fotografije neba nad Splitom osvijetljenog stotinama upaljenih raketa i bengalskih vatri.

– Nogomet navodi navijače na ludosti diljem svijeta. Strast za loptom nalazi se u svakom kutu planete, a u tome se ne razlikuju velike od malih ekipa ni velike od malih liga. Da je tome tako, pitajte publiku splitskog Hajduka u Hrvatskoj koja je proslavila 70 godina postojanja priredivši upečatljivi ‘show’ vatrometom – navodi Olé.

– To nije bila kiša meteora premda se tako činilo – istaknuo je taj dnevnik uz objavljeni video isječak na svojoj internetskoj stranici.

Argentinska televizija TyC Sports na svojoj stranici objavila je tekst pod naslovom: “Nevjerojatna proslava vatrometom jedne navijačke skupine u Hrvatskoj”.

– Hajdukovi fanatici proslavili su svojih 70 godina impresivnim spektaklom koji je obojio nebo iznad grada u crveno”, istaknuto je u tekstu.

– U ponoć se nebo nad Splitom pretvorilo u veliki crveni oblak, što se činilo poput scene iz filma. Taj ‘show’ je priredila Torcida, najstarija navijačka skupina u čitavoj Europi – izvijestio je TyC.

PODIJELI