4.8.1986. Taj vikend (2-3. 8.1986) Ićo, Parangal i nekoliko Purgera provode u klošarenju i kupanju na Braču i po povratku sa Brača taj ponediljak popodne svi dolaze do nas na puntu između plaža Ovčice i Firule di smo se mi kupali tj. jezgra Torcide. Bilo nas je desetak iz Torcide i njih 5-6 iz Zagreba.

Penjemo se u bufet Šumica i tu pijemo i zajebajemo.Bili su 100% Sandro, Sarma, Buba a ostale san zaboravija ali mislin da su bili iz Dubrave.Buba je bija u komatoznome stanju od alkohola a inače nije bija baš svoj i bez alkohola. Za stolon sidimo ja,Ušo,Ićo i Sandro dok ovi ostali okolo piju,pivaju i razbijaju boce.(pijana posla). U razgovoru nas četvorice razgovaramo o Torcidi i navijačima Dinama i kako isti moraju osnovat navijačku grupu. U ciloj priči nakon 2-3 sata razgovora meni dolazi ideja za ime grupe Bad Boys po filmu sa Šon Penon.

Ime se odma svidilo i Ići i Sandru. FILM NIJE IGRA TADA U KINU NITI SMO GA MI GLEDALI TU VEČER KA ŠTA SE PRIČA u kinu Bačvice a pogotovo šta se neki kite perjen da su oni ka osnivači BBB iz redova Torcide. Ti koji to govore nemaju pojma niti su tu bili. Negdi oko šest uri smo se pokupili doma a purgeri su otišli za Zagreb večernjin vlakon, a jedino je osta Sandro (spavat u Iće) još desetak dana u Splitu (zato se i stvorija taj vakum od 10-15 dana u imenu BBB jer niko od Purgera nije ni čuja za to ime dok se Sandro nije vratija u Zagreb). Sutra dan Ićo I Sandro ponovo dolaze na kupanje i u razgovoru predlažu da se nadoda Blue i tako nastaje ime Bad Blue Boys. Sandro ostaje tu desetak dana sa nama i čak prvo kolo ide sa nama u Rijeku i po povratku u Gospiću hapse nas četrdestak i njega sa nama.

Tih desetak dana Sandro je intezivno živija sa nama a Split je bija selo pa je otkrija nešto novo u navijačkome svitu a to je da je tih desetak dana vidija da je nas pedesetak svaki dan bilo skupa šta na kupanju a šta na rivi navečer. Zašto se povezuje ime BBB sa utakmicon Hajduk-Dinamo 0:4?

Zato šta je Sandro to cilo vrime bija u Splitu i malo prije te utakmice Hajduk-Dinamo 0:4 vratija se u Zagreb i ime BBB počinje se spominjat od njega vjerovatno u vlaku za Split i kasnije na istoj utakmici. U šumici poviše Ovčica nije bila nikakva osnivačka skupština nego slučajnost i spontanost grupe navijača Hajduka i Dinama. Za ime grupe jedini ko je zaslužan zaslužna smo nas četvorica koji smo sidili za stolon i radi kojih se danas grupa zove Bad Blue boys. Da nije bilo toga zvalili bi se sigurno drugčije. Neznan jeli Sandro živ ali preziva se Dujmušić i živija je na Britanskome trgu tako da je ova priča lako provjerljiva ako se do Sandra može doč. Nikakvi Klokan,Dugi ni iko drugi nema veze sa ovin događajen.Tako svi koji pričaju da je bilo tako i tako i da su gledali film u kinu Bačvice pričaju pizdarije i ti sigurno tu nisu bili niti znaju za ovaj događaj.
P.S Ovo je jedina istina a nikakva legenda kako je nastalo ime Bad Blue Boys, od mene koji san bija za stolon u bufetu Šumica i sičan se prilično dobro svega pa i toga da je Sandro bija u Britanskoj majici osičenih rukava.

PODIJELI