Šef stručnog štaba ekipe Vojvodine Nenad Lalatović objasnio je šta se desilo u Italiji, tokom prijateljske utakmice Voše i Breše. Prijateljski susret je prekinut u 50. minutu zbog navijača, a Lalatović tvrdi da je tako i bolje.

Nekolicina Albanaca u grupi je mahala albanskim zastavama kako bi isprovocirala nekoliko desetina pristalica Vojvodine i prema Nenadovim rečima, sva je sreća da srpski navijači nisu preskočili ogradu.

Sve ovo što se dogodilo je bilo planirano i željeno od strane onih koji su isprovocirali incident. Na ogradi pored terena, nekoliko Albanaca je razvilo albanske zastave, nadajući se upravo ovakvoj reakciji naših navijača, s obzirom na to da je iza ograde bila grupa od 20-30 ljudi koji su čekali da se obračunaju sa njima. Na sreću, izbegnut je masakr koji je mogao da se dogodi. Naši navijači su veliki Srbi i patriote, a ja, iako ne opravdavam ovakav postupak, u isto vreme ne mogu ništa ni da zamerim bilo kome od njih. Jednostavno, svi mi mnogo volimo našu Srbiju i naše Kosovo, te ne možemo da ostanemo imuni kada nam neko dira osećanja prema našoj zemlji – rekao je Lalatović za zvanični klupski sajt Vojvodine.

Što je najgore, ovaj prekid nije bio prvi. Prvobitno se desio i jedan u 26. minutu kada je Lalatović isključen, pa je povukao ekipu sa terena zbog toga i posle je vratio.

Mi nismo došli ovde da budemo sparing partner fudbalerima Breše i da im pomognemo da se oni raspucaju i daju nam pet komada. Prvi gol su dali iz nepostojećeg penala, drugi iz ofsajda, Drinčiću su iscepali dres, a mi za prvih 20 minuta bukvalno nijedan faul nismo dobili. Kada sam povukao ekipu sa terena, u prostoru između svlačionica, bukvalno su mi i njihovi igrači prilazili i govorili da ne razumeju zašto je ovakvo suđenje i da se i oni slažu da je sramota. Rekao sam da, ako se ovakvo suđenje nastavi, mi više definitivno nećemo igrati. Srećom, suđenje je nakon toga bilo korektno – dodao je Lalatović.

Ekipa Lalatovića je posle prvog prekida uspeo da postigne gol preko Đuričina, Breša je postigla dva, ali Lalatović tvrdi da se prekid nije dogodio – da bi Vojvodina izvukla bar remi.

Inače, novosađani su sinoć doputovali u Novi Sad iz Breše i spremaju se za narednu nedelju jer ih u petak očekuje meč protiv Čukaričkog u Superligi.

PODIJELI