Juce je ispred stadiona Crvene Zvezde popularne Marakane postavljen tenk t55 koji se nekada koristio u vojsci bivse Jugoslavije, tenk je kasnije otisao u zasluzenu “penziju” i juce je sa vojnog otpada vracen u “funkciju” te postavljen ispred najveceg stadiona u Srbiji.

Ideja o postavljanju tenka je naisla na razlicite komentare u regionu pa su misljenja o ovoj akciji podeljena , jedni ga smatraju provokacijom jer je isti takav tenk bio u Vukovaru za vreme sukoba posle raspada SFRJ, a i Delije su jednom podigle koreografiju za Vukovar sa istim takvim tenkom. Drugi ipak smatraju da tenk ne predstavlja provokaciju za bilo koga vec da je to obelezje Severne Armije kako se popularno nazivaju Delije.

 

Danas je iz Zagreba stigao odgovori i to od velikih neprijatelja crveno belih  tacnije od pristalica Dinama (Bad Blue Boys-a), oni spadaju u prvu grupu koja je tenk smatrala provokacijom pa su oni danas ispred Maksimira postavili traktor kojim simbolisu akciju Oluja u kojoj je veliki deo srpskog civilnog stanovnistava pred naletem hrvatske vojske spas pronasao upravo u traktorima koji su postali simbol Oluje.