Uprava kluba sa Grbavice je prihvatila zahtjev Milomira Odovića o odlasku s funkcije šefa stručnog štaba.

Također, dogovoreno je da Odović angažman nastavi u Omladinskom pogonu FK Željezničar.

“Nisam više u mogućnosti obavljati ulogu šefa stručnog štaba. Loši rezultati i veliki pritisak utječu i na moje zdravlje. Mislim da će moj odlazak imati i određeni efekt na ekipu kako bismo odigrali što bolje protiv Širokog Brijega”, izjavio je Odović za klupsku stranicu.

Plave će u posljednjoj utakmici u ovom dijelu sezone protiv ekipe Širokog Brijega s klupe voditi pomoćni treneri Ismet Štilić i Adin Mulaosmanović.

Slabo ko pamti ovakav loš niz Željezničara od četiri uzastopna poraza, a posljednja pobjeda ostvarena je još 20. oktobra protiv Zrinjskog u Mostaru.

Nakon toga uslijedili su porazi od Zvijezde 09, Sarajeva, Tuzla Cityja i Krupe.

Ovaj katastrofalan niz značio je i pad na tabeli Premijer lige BiH i veliki bodovni zaostatak za vodećim Sarajevom od čak 12 bodova. Plavi su trenutno treći, dok drugoplasirani Zrinjski bježi sedam bodova.

Na početku sezone Željo je poslije nešto mečeva smjenio Slobodana Krčmarevića a danas slijedi otkaz Odoviću. Smjena trenera je trend u Premijer ligi BiH kada rezultati malo izmaknu kontroli.

Postavlja se pitanje imaju li čelnici kluba ikakvu odgovornost zbog očitih grešaka s izborom šefova stručnog štaba te velikim brojem godina bez šampionske titule. Manijaci su prethodnih utakmica prozvali upravu kluba, dok veliki dio navijača i dalje podržava današnje čelnike tima sa Grbavice.