SPOR TOTO SUPER LIG 20.HAFTA MUCADELESINDE BURSA ATATURK STADI'NDA BURSASPOR ILE GALATASARAY KARSILASTI. GALATASARAYLI TARAFTARLAR TAKIMLARINI DESTEKLEDI. (ANADOLU AJANSI - METIN AKTAS) (20130202)

 

U splitskoj bolnici konstatirali su mu crvenilo na licu, nagoreni su mu pramenovi kose, a oči su mu nadražene od plinova i dima. Od svojeg eksperimenta bio je u velikom šoku. Nasreću, inače je potpuno zdrav, pa su ga pustili na kućnu njegu.

A sve je “zakuhao” upravo sam, malo prije 20 sati. Službeno, u kuhinji prizemnog stana na Spinutu bavio se eksperimentiranjem i obavljao je neutvrđeni kemijski pokus. Vjerojatno zbog neiskustva, proces mu nije pošao za rukom te je snažna detonacija poharala stan poput tornada te je, osim zida, uništila dio namještaja, vrata i ostali inventar.

Dok je mladić u kuhinji “kemijao”, u susjednoj prostoriji bili su roditelji te djed, koji su prošli bez ozljeda. Već u ponedjeljak ujutro raščistili su prizemlje od krhotina te su članovi obitelji pristojno otklonili davanje izjave za medije. Nastavili su s poslom vidno i sami šokirani cijelim incidentom. Na intervenciju su prvo stigli vatrogasci jer je iz stana sukljao gusti dim i susjedi su sumnjali da se stan zapalio. Do požara nije došlo iako su oštećene i neke električne instalacije, kako su potvrdili iz Javne vatrogasne postrojbe. Zbog instalacija su morali pozvati radnike HEP-a.

– Kad smo ušli u stan, bilo je puno dima. Vidjeli smo i taj razrušeni pregradni zid. Momak je bio u šoku. Oči su mu bile crvene, dio kose nagoren, pa sam odmah zvao Hitnu pomoć. Stan smo pregledali eksplozimetrom, nakon čega smo ga ispraznili od ljudi te prozračili – rekao je Duško Perišić iz JVP-a Grada Splita.

Usku ulicu na Spinutu osiguravali su i djelatnici policije. U ponedjeljak su iz PU splitske potvrdili da još istražuju okolnosti nesreće, no da vjerojatno neće podnositi kaznenu prijavu. Neslužbeno smo, međutim, doznali da se prema tragovima pronađenim na mjestu detonacije može pretpostaviti kako je mladić pravio dimnu bombu u “kućnoj radinosti”. Navodno je upute našao na YouTubeu, očigledno inspiriran serijama poput “Breaking Bad”.

Čini se da u srednjoj školi nije bilo nikakve domaće zadaće s pokusom, iako smo doznali i kako je 17-godišnjak bio zaljubljenik u kemiju. Navodno je dimna bomba trebala biti iskorištena na nekoj od budućih nogometnih utakmica na stadionu na Poljudu. Mladić je, pak, uzoran učenik i vrhunski sportaš. Susjedi ga također poznaju kao pristojnog momka s kojim nikad nije bilo problema.

PODIJELI