Grupa navijača sa srpskim obeležjima okupila se u Kovilovu i napravila atmosferu ispred Sportskog centra u kome je danas trebalo da se sastanu ženske juniorske reprezentacije Srbije i Kosova u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u rukometu. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović doneo odluku da se turnir otkaže.

Navijači su noćas patriotskim pesmama, uz zastave i baklje napravili uvertiru za utakmicu koja je izazvala veliku pompu jer je odlučeno da se igra bez obeležja i himne u Kovilovu i to nakon što je meč “premešten” iz Kragujevca.

Oni su klicali Kosovu poznatom pesmom “Oj Kosovo, Kosovo” i istakli poruku “Vidimo se”, iako je zabranjen ulaz za gledaoce i predstavnike medija.

Vlada Srbije donela je odluku da zabrani ovaj meč, na kome je planirano da selekcije igraju bez intoniranja himni i isticanja nacionalnih obeležja. Takođe, Evropska kuća rukometa je naložila da na duelu ne mogu da prisustvuju mediji i navijači. Prethodno je utakmica trebalo da bude odigrana u Kragujevcu, ali je iz bezbedonosnih razloga turnir premešten u Kovilovo.

Uoči meča u Kovilovu su bili i navijači Crvene zvezde, koji su noseći nacionalna obeležja pevali patriotske pesme i pozvali su se sve da dođu ispred Sportskog centra. Zbog svega toga Vlada Republike Srbije odlučila je da zabrani odigravanje ovog meča, pošto on nosi visok rizik.

Podsetimo, pored ove dve selekcije na turniru u Kovilovu učestvuju Norveška i Slovačka, a samo će se pobednik plasirati na planetarni šampionat.