Meč između Nice i Marseillea sinoć je prekinuta u 75. minuti nakon što su domaći navijači utrčali na teren.

Ekipa Nice je vodila 1:0 u trenutku prekida, a Dmitri Payet spremao se izvesti korner. Krenuo je ka zastavici, a onda su ga navijači domaćeg tima zasuli flašama. Payet je uzvratioi na isti način, a u okršaju sa navijačima Nice pomogli su mu i njegovi saigrači.

Navijači Nice su nakon toga utrčali na teren kako bi se obračunali s Payetom, ali na svu sreću zaštitari su uspjeli da ih zaustave. Nakon toga sudija je odmah prekinuo meč i poslao igrače u svlačionice.

Marseilleov Luan Peres je pogođen u vrat tokom incidenta, dok su povrijeđena još dvojica gostujućih igrača. Guendouzi ima tragove gušenja, a Payet je krvario nakon što je dobio udarac u leđa.

Nicin predsjednik Jean-Pierre Rivere je nakon meča kazao: “Razočaranje je što se ovako završilo. Ono što je zapalilo vatru bila je reakcija igrača Marseillea bacanjem boca natrag na tribine”.

Prvi čovjek Marseillea Pablo Longoria rekao je za RMC Sport da njegovi igrači nisu željeli da nastave utakmicu jer su bili zabrinuti za vlastitu sigurnost.

“Odlučili smo ne nastaviti utakmicu zbog sigurnosti naših igrača. Liga je odlučila da se utakmica nastavi, ali to za nas nije prihvatljivo. Zato smo odlučili da ne nastavimo”, kazao je prvi čovjek Marseillea.