Navijači Sportinga mnogo su nezadovoljni rezultatima iz ove sezone, zbog toga upadaju u trening kamp kluba i fizički nasrću na svoje nogometaše i članove stručnog štaba, pišu portugalski mediji.
Sporting je ostao bez drugog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, a prema pisanju pirinejskih medija, oko 50-ak huligana ušlo je u prostor akademije kluba gdje su napali nogometaše Basa Dosta, Josipa Mišića i Marcosa Acunu. Također, oni su napali i trenera Jorgea Jesusa.

Prema prvim informacijama, navijači su u trenutku napada bili naoružani metalnim šipkama, noževima i kaiševima, a nakon njihovog odlaska svlačionica u kojoj se presvlače igrači bila je totalno uništena.

Najgore je prošao Sportingov holandski napadač Bas Dost koji je zadobio posjekotinu na glavi, a navijači su u prostor svlačionice ubacili i baklje. Jedna od njih, pogodila je nogometaša Montera.

 

 

 

 

 

 

 

 

Glava nogometaša Basa Dosta

Ono što je zanimljivo, Sporting još uvijek nije završio ovu sezonu jer ih 20. maja u Lisabonu očekuje finale Kupa Portugala, ali poslije ovakvih reakcija navijača, postavlja se pitanje da li nogometaši ovog kluba  žele igrati za tim iz Lisabona.