U Atini postoji nekoliko desetina fudbalskih klubova i akademija , a samo manji deo njih ima ozbiljne navijacke grupe koje su pojedine delove grada podelile u prava geta obojena bojama svojih klubova. Najozbiljniji klubovi su svakako Olimpijakos, Panatinaikos i AEK, a zatim manji klubovi kao sto su Panionios i Atromitos.

Fudbalski klub Olimpijakos (Grčka. Olympiakos Syndesmos Philathlōn Peiraiōs / Olibiakos sindesmos filatlon Pireos /) je grčka fudbalski klub iz Pireja, Olimpijakos deo sportskog udruženja, i trenutno se takmiči u Super Liga Grčka.

Klub je osnovan 10. marta 1925. i igra na stadionu Karaiskakis, kapaciteta 33,334 mesta. Smatra se da je jedan od tri najveća kluba u Grčkoj (pored Panatinaikos i AEK), Olimpijakos je najuspešniji klub u istoriji grčkog fudbala, do sada je osvojio 44 nacionalnih titula, 27 šoljica Grčke i 4 Super kupu, više naslova nego bilo koji drugi klub u Grčkoj.

FK Panatinaikos (Grčki P.A.E. Panathēnaikos) je grčki fudbalski klub iz Atine. Osnovana je 1908. godine i takmiči se u Super ligi Grčke i jedan je od najstarijih i najuspešnijih klubova u grčkoj fudbalskoj istoriji. Klub je osvojio 20 naslova grčkog prvenstva, 18 grčkih kupa i 4 superkupova Grčke. Navijači ovog kluba poznati su kao Gates 13 i nalaze se u prijateljskim odnosima sa navijačima Dinama iz Zagreba.

FK AEK Athens (Grčki Athlētikē Enōsis Kōnstantinoupoleōs) je grčki fudbalski klub koji je nastao u Atini. U grčkom prevodu, naziv kluba zapravo označava “Atletsko udruženje Carigrada(Konstantinopolj)”. Ovo ime su klubu dobili izbeglice koje su pobegle iz Male Azije tokom grčko-turskog rata 1919-1922.

FK Atromitos (grčki P.A.E. A.P.S. Atromētos Athēnōn) je grčki fudbalski klub iz Peristerija, koji trenutno se takmiči u Super ligi Grčke.

FK Panionios (Grčki Paniōnios Gymnastikos Syllogos Smyrnēs) je grčki fudbalski klub iz Atine, koji igra u Super ligi Grčke. Klub je jedan od najstarijih fudbalskih klubova u Grčkoj, osnovan 1890. godine, a danasnje ime nosi od 1922. godine.

Crvena boja- Olimpijakos

Zelena-PAO

Zuta-AEK

Plava-Panionios

Siva-Atromitos

Crna-pomesano PAO,Olimpijakos i AEK

PODIJELI