Velike kontroverze izazvao je Tenk T-55 koji je postavljen na plato ispred ulaza na tribinu stadiona Crvene zvezde na kojoj se skuplja navijačka skupina Delije.

Tenk za koji srpski mediji pišu da je “zaplijenjen u Vukovaru” bit će trajno izložen pokraj ulaza na tribinu Delija i u prodavaonici suvenira te skupine.

Postavljanje oklopnjaka ispred stadiona prvaka Srbije ovako je komentirao Nebojša Stefanović, ministar unutarnjih poslova te zemlje: “To nije tenk, nego maketa tenka.”

Ovo “objašnjenje” srpskog ministra policije je nevjerojatno, pa čak i suludo. Jer “maketu” tenka na mjesto postavljanja ne dovodi labudica niti je tamo podiže i spušta dizalica velike nosivosti. Sve to, kao što svjedoče fotografije, bio je slučaj prilikom dovoženja i instaliranja tenka na ulaz na Zvezdin stadion.

Ministar MUP-a Stefanović dodaje: “Policija se obratila tužiteljstvu koje je reklo da nema elemenata kaznenog djela i mjesta za postupanje policije.”

“Policija je obavila pregled te makete. Njime je utvrđeno da na njoj ne postoje minska i eksplozivna sredstva i nešto što može ugroziti ljude.”

Pristalice Zvezde postavljanjem tenka na ulaz na njihovu tribinu digle su veliku buku šitom Balkana jer “tenk iz Vukovara” je u neposrednom susjedstvu velikog murala generalske “šapke” osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Delije su u čast vojnog zapovjednika pored jednog od ulaza na sjevernu tribinu Zvezdinog stadiona nacrtali kapu kakvu je nosio zapovjednik vojske Srba iz BiH.

Postavljanje tenka na ulaz na stadion Crvena zvezda popratila je galerijom na Facebooku uz komentar “Marakana sada ima još jednu atrakciju”:

PODIJELI