Juče je održan žrijeb za Euro u Rukometu, najzanimljiviju susreti za gledaoce sa Balkana će biti susreti Srbije i Hrvatske koje su zajedno u grupi A.
Crna Gora, Makedonija i Slovenija su takođe zajedno u grupi C.

Sve grupe zajedno sa rangiranim bubnjevima pogledajte na slici:

 

Bosna i Hercegovina je jedina zemlja sa prostora bivše Jugoslavije koja se nije uspjela plasirati na Evropsko rukometno prvenstvo. Reprezentaciji Bosne i Hercegovine trebala je pobjeda u Austriji da bi osigurala svoj plasman na Euro. Izabranici Bilala Šumana nisu imali sreće protiv Austrijanaca te su izgubili rezultatom 34:32 za Austrijance.

Na neuspješan pohod rukometne reprezentacije BiH uticao je i kolaps Rukometnog saveza BiH, gdje je, kako saznajemo, zadnji dan pripremljen polazak za Austriju. Prema nezvaničnim informacijama iz BiH, selektor Šuman je tražio sponzora za državni tim, što je samo još jedna negativna priča u nizu koja kruži bosanskim rukometom.

Evropsko prventsvo u Rukometu počinje 12.01 sljedeće godine, a odma na početku nas čeka zanimljiv meč koji igraju Hrvatska i Srbija u 18:00h. Makedonija će igrati protiv Slovenije na otvaranju, dok će Crnogorci snage odmjeriti sa Njemačkom.