U subotu prije nekih sat vremena do početka utakmice fudbalskih reprezentacija BiH i Finske, dvije navijačke grupe koje prate reprezentacije BIH su imale okršaj ispred tržnog centar u Zenici.

Javnost u BiH je, naravno, osudila ovaj događaj, a nakon što se situacija stišala oglasilo se i jedan od vođa grupe “Ljuti Krajišnici”.

Objavu prenosimo u cjelosti:

Dragi moji zemljaci, dobio sam jučer, sinoć a i danas mnogo poruka skoro istog sadržaja, pitate me šta se to desilo između nas i BHF.

|” Hvala svima na brizi i podršci. Desile su se gluposti koje ni jedni ni drugi nismo smijeli dozvoliti niti smo ih kad željeli. Pojedinci su iskoristili trenutak i desilo se to što se desilo. Velika sramota koja nikom nije potrebna. Ti pojedinci bit će adekvatno kažnjeni.

BHF i Ljuti Krajišnici nemaju nikakav problem međusobno, niti su ga kad imali. Mi vođe smo se izvinuli jedni drugima, pružili ruku i nastavit ćemo dalje rame uz rame kako to dolikuje onima koji vole ovu državu i reprezentaciju. I već na sljedećoj utakmici zajedno ćemo kao jedan opet poderati avaz i dlanove za JEDNU NAM JEDINU BOSNU I HERCEGOVINU

bhf #ljutikrajisnici #reprezentacija #bih |”

Inače, reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra, pa možda i odlučujuću utakmicu u borbi za plasman na Euro. Ekipa Grčke će dočekati Zmajeve, a meč počinje večeras u 20:45h.