Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Sinošnja poslastica hrvatskog fudbala, duel između Dinama i Hajduka u potpunosti je ostao u sjeni incidenta, jedan od vatrogasaca ostao je bez dijela prsta zbog topovskog udara.

Kako piše 24 sata, vatrogasac ipak neće imati trajnih posljedica. Ozlijeđena su mu tri prsta desne ruke, ali kažiprst je navodno ostao čitav. Kada se pogledaju sve fotografije incidenta, doista se činilo kako je vatrogasac ostao bez dijela prsta. Za sada još nema službenih informacija jer postoje neki koji govore kako je ipak ostao bez gornjeg dijela prsta.

“Vidio sam je kako leži na podu. Gledao par sekundi i mislim u sebi: Nije se aktivirala, to je to! Pokupit ću je i baciti u kutiju. Uzeo sam je u ruke, napravio par koraka i trenutak prije nego ću je pustiti – eksplodirala je! Od tog trenutka više se ničega ne sjećam. Bio sam toliko zbunjen da sam do pola puta do bolnice imao kacigu i vizir na glavi. Ne znam je li me netko odveo i tko”, rekao je ozlijeđeni vatrogasac.

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Vatrogascu je osim tri ozlijeđena prsta oštećen i sluh.

Splitski tim je na službenoj stranici objavio priopćenje u kojem osuđuje upotrebu pirotehničkih sredstava Torcide zbog kojih je jedan od vatrogasaca ostao bez pola prsta na derbiju protiv Dinama.

“HNK Hajduk duboko suosjeća s vatrogascem koji je teško ozlijeđen tijekom današnje utakmice HNK Hajduk – GNK Dinamo. Iskreno žalimo zbog ovog ružnog događaja, a ozlijeđenom vatrogascu želimo brz i uspješan oporavak.

Istovremeno, oštro osuđujemo uporabu topovskih udara na stadionu, njima nije mjesto u sportskim arenama te još jednom apeliramo na gledatelje da se ubuduće suzdrže od uporabe istih.”