Uskoro se igra veliko finale za trofej Kopa Libertadores, River Plejt i Flamengo odmeriće snage u Limi 23. novembra, mada je spektakl isprva bio planiran u Santijagu, ali je “pomeren” u Limu, glavni grad Perua zbog socijalnih nemira i demonstracija u Čileu.

Međutim, nema mira ni u Limi, gde je došlo do navijačkih nereda, čak i pucnjave, u kojoj su stradala dva mladića.

Policijske snage su potvrdila da u okršaju huligana Aliance Lime i Univerzitarija iz istog grada su stradali Denis Perez (19) i Hosue Mendoza (22), koji su usmrećeni upucavanjem iz vatrenog oružnja.

Rane su bile fatalne, pa su u bolnici “Maria Auxiliadora” lekari mogli samo da konstatuju smrt dvojice navijača.

Sukob dve grupe navijača dogodio se u sredu u večernjim satima, potvrdio je komesar okruga u kome je došlo do tuče.

Video snimci koje je objavila televizija “America TV” sadrže i momenat kada napadači, pretpostavlja se da su u pitanju navijači Univerzitarija, izlaze iz kola i otvaraju vatru na rivalsku grupu u kojoj su bili preminuli Perez i Mendoza.

Inače, ovo je druga pucnjava među navijačima ova dva kluba u poslednjih mesec dana, a policija veruje da je ovo bila osveta za ranjavanje i jedno ubistvo koje se tada desilo.

Zbog aktuelne situacije organizatori finala Kopa Libertadores, kao i tabori Flamenga i Rivera, s pravom su zabrinuti pošto se očekuje invazija pristalica brazilskog i aregntinskog velikana na Limu na dan utakmice za trofej.

Detalj sa navijačke tribine pristalica Aliance Line sa jedne od poslednjih utakmica.

PODIJELI