Majka preminulog navijača Borca Milovana Ivića nam je poslala pismo u kome objašnjava mnoge kontraverze oko ubistva njenog sina. Milovan Ivić Miki je pronađen mrtav u Novom Sadu 3 Maja. Nijedan javni servis nije objavio smrt ovog mladića, člana podgrupe Lešinari Dragočaj.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Obraćam Vam se molbom da se ovaj tragičan dogadjaj obelodani.
Ja sina ne mogu vratiti ali da se ne ponovi drugom roditelju ova tragedija. U kakvoj državi živimo bez prava na glas, bez prava na pravdu.Bez mogućnosti da se čuje glas običnog čoveka.

Ujedno Vas obaveštavam o slučaju ubistva moga sina Ivic Milovana -Mikija. Ni jedan javni servis nije objavio smrt mladica od 28. godina. Telo nadjeno na javnoj površini Gagarinova 10 Novi Sad, dana 04.05.2018.godine u ranim jutarnjim časovima.

Policija sprečila medijsko objavljivanje jer je prethodni dan izašao iz pritvora, gde je brutalno pretučen, vise puta u PS Detelinara i PS Kralja Petra Novi Sad.

Tok dešavanja
Dana 02.05.2018.godine u 17,40 casova u ulici Gagarinova 10, Novi Sad. Dvoje mladih ljudi se svadjaju /Slavko Nuzdic i njegova devojka Jelena/ tu je prisutan i moj sin Milovan Ivic -Miki,koji je sedeo na drugoj klupi do njih.Sluzbena lica policije dolaze po prijavi gradjana.Privode njih dvoje i zovu mog sina da krene sa njima da bi dao izjavu o svadji ovo dvoje. Jelena i Slavko su vezani lisicama a moj sin Milovan – Miki nije bio vezan jer ga privode kao svedoka.Policija je dosla sa tri auta u jedan je usao moj sin a u druga dva Slavko i Jelena. Kada su dosli u policijsku stanicu Detelinara, status moga sina se menja. Sedeći na klupi video je da policajac udara Jelenu. Odreagovao je „Kako vas nije sramota, zasto udarate zenu“. Prilazi mu pòlicajac koji je dosao iz PS Kralja Petra i zadaje mu vise udaraca u predelu grudi i glave, zatim mu stavlja lisice na ruke.Stavlja ga u klečeći polozaj do Slavka Nuzdića.

Klečeći u hodniku, moj sin Ivić Milovan -Miki okreće se prema policajcu i kaze mu:“Druze, Vi nemate pravo mene da udarate, moja majka je vas kolega, radi u Ministarstvu odbrane, hocu majku da nazovem“. Na to se policajac vraća, udara ga nogom u rame i moj sin pada glavom na beton. Hvata ga rukama za glavu i još par puta mu udara glavom o beton. Ne zadugo Slavka i moga sina Milovana – Mikija / krvavog/stavljaju u maricu i voze ih u PS Kralja Petra. Jelenu su prethodno odvezli na neuropsihijatriju. Zbog obilnog krvarenja moga sinaMilovana Ivica -Mikija zovu hitnu pomoć. Odvozi ga hitna u pratnji policije kod neurohirurga, a Slavka na neuropsihijatriju. U PS Kralja Petra jos jednom u povratku su ga pretukli njih tri policajca. Nije im ćutao rekao im je, lako je vama mene vezanom tući, idite braniti srpski narod na Kosovu.

Ujutro 03.05.2018.god., u 06,00 puštaju ga iz pritvora i ja ga nalazim na Bulevaru Oslobodjenja na klupi.Imao je velike bolove pa je seo, bolovi grudi i glave. Videvši ga zaprepastila sam se. Bio je sav krvav a glava uveličana na duplo, sva od hematoma, usi indigo plave-crne, desna ruka natecena, levo oko natečeno i spusteno, desna arkada zašivena.Otisli smo na VMC Petrovaradin, nisu nas primili zbog protokola. Vratili se do stana popiotabletu za bolove. Insistirao je da odemo do policijskih stanica, tako smo i uradili. Sve je prethodno ispricao u policijskim stanicama.Trazio kamere, koje nisu hteli da pokažu.Pokazao desnu natecenu ruku.

Iznad levog oka zasivena mu je arkada. Desno oko nateceno i spusteno. Krvave majice. Nije vredelo što smo bili u PS jer su oni tvrdili da to nije baš tako. A niko od njih nije nista ispricao drugacije, nego što je moj sin rekao. Vratili smo se kuci, zvao je devojku i zaspao. Spavao je do 20, 15 casova i nazvao me, Bila sam kod zgrade Dnevnik. Dosao je taksijem do mene. Seli smo prekoputa zgrade Dnevnik, na klupu. Pricali o dogadjaju. Rekao je „Idem dole da vidim gde je Slavko“. Poljubio me i otišao. Rekla sam mu nemoj dugo, moraš kod lekara, „Dobro mama necu dugo“.Tu veče nije došao, zaboravio je telefon. Ujutro 04.05.2018.g. nadjen mrtav ispred klupe u Gagarinovoj 10. Novi Sad.
Vrsen uvidjaj od strane policije koja je potencijalni okrivljeni, tuzioc sve prepusta policiji.

Nisu obratili paznju na povrede i udarce na telu i licu, u kakvom je stanju odeća bila. Papirne maramice koje su bile oko tela natopljene krvlju, kamere isti dan nisu izuzeli. Na kamerama postoji snimak premlaćivanjajoš jednom od više njih. Nije mogao izdržati tolike batine i preminuo je.
Ocigledna nezainteresovanost inspektora Magovcevica iz PS Kralja Petra za ubistvo. Pitam se zasto inspektor štiti ubice?

Inspektor u vise navrata zove patologa. Uradjena obdukcija nakon 20 dana od smrti, koja je ništavna, bez snimaka i bez fotografija sa misljenjem dr Petkovica iz Novog Sada. Povrede lake tupinom a u krvi terapijska doza dijazepama 0,16 % i cašica rakije.
Obdukcija nije prosla veštačenje Odbora za sudsko medicinsko veštacenje, Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu, gde navode da nije moguce utvrditi vestačenje bez ekshumacije tela i ponovnog pregleda kalupa. Dopis iz Kragujevca stigao tužilaštvu 17.09.2018.g ni do dan danas nista nije preduzeto od strane tužilaštva.

Izvestaj policije da je moj sin korisnik psihoaktivnih supstanci, da se kretao u drustvu gde se valjala droga, bivsi narkoman, leceni alkoholicar i korisnik centra za lica beskucnike. Sve lazi izjavljene na sudu kao i u policijskom izvestaju. Imate utisak da blate ime moga sina da bi opravdali ubistvo. U najmanju ruku kao da je on ubio a ne neko njega.
Moj sin nije ni boravio u N.Sadu. Zadnjih godinu dana nalazio se u Sllvackoj, gde je radio. Najvece vreme zivota bio u B.Luci. Ovde je bio najduže nekih mesec dana i tad je i ubijen. Nikad nije bio narkoman niti alkoholičar, nema krivicnih dela. Moj se sin 11 godina aktivno bavio fudbalom, ziveli smo u Subotici. Policija širi pricu, da bi opravdala sebe, da je moj sin sam sebi lupao glavu.

Šest meseci slučaj stoji.Tražila licno od Ministarstva pravde hitnu ekshumaciju dana 24.08.2018.god., zbog krivičnog dela, podnela krivičnu prijavu, nikakav odgovor nisam dobila. Postoji sprega izmedju MUPa, patologa, tuzilastva. Slucaj žele da zataškaju.
Moj pokojni muž Goran Ćelic preminuo od posledica ranjavanja, dao je zivot za ovu zemlju. Zar se ovako postupa prema porodicama poginulih boraca. Kava je to interventna policija, da li su ikad procitali zakon o policiji. Ko im daje za pravo da tuku omladinu u pritvoru.
Iskreno se nadam Vašoj pomoći u rasvetljavanju slučaja ubistva moga sina.

Radim u Ministarstvu Odbrane Novi Sad.

Posao 021/4835211

Kontakt tel. 061/300-6840

Majka
Diana Celic

PODIJELI