Navijačka grupa iz “Tornado” večeras je napravila kaos u mitskim Jazinama. Na samom početku prvenstvene utakmice između Zadra i Škrljeva, u 11. sekundi susreta, navijači Zadra počeli su bacati papire na parket i paliti baklje, nakon čega je policija naredila pražnjenje cijele istočne dvorane Jazina.

Odmah je naređeno je pražnjenje istočne tribine, a trener Zadra Nazor je povukao svoje igrače s terena, dok su gosti ostali na parketu Jazina.

Pražnjenje tribine trajalo je oko pola sata koliko je trajao i prekid utakmice, navijači Zadra fizički su se sukobili s policijom, a iz dvorane je izbačeno oko 350 članova Tornada. Nekoliko je osoba privedeno.

Nakon prekida utakmica je nastavljena.

Košarkaški klub Zadar posljednjih se sezona naplaćao zbog divljanja Tornada, a kazna koja sad čeka Zadrane mogla bi biti rekordna ove sezone.  Večeras se takođe očekuje dolazak velikog broja Tornada na utakmicu između Hrvatske i Srbije u rukometu koja će biti odigrana na dvorani u Višnjiku.

Reakcije košarkaša i trenera poslije incidententa u Jazinama

“Žao mi je zbog ekcesa koji nije primjeren sportskim terenima, jer smo očekivali dobru atmosferu i zato je ostala gorčina”, rekao je Rajković.

Iskusni košarkaš Zadra Luka Žorić kaže da je imao sličnih iskustava.

“Ja sam sportaš i ne mogu komentirati takve stvari vezane uz događanja i bilo bi suludo govoriti o tome. U životu sam doživio istina dosta toga, u jednj prigodi suparnik nije došao na osmu utakmicu u doigravanju.”

Trener Zadra Ante Nazor istaknuo je da je bilo ružno gledati prizore s tribina.

“Bila je posebna emocija igrati u Jazinama i sigurno da nam je trebao dodatni impuls nakon što smo se povukli s terena i vratili na parket. Igračima skidam kapu jer su imali fokus i koncentraciju na igru, jer ispred sebe smo imali momčad koja je na domak jednog europskog trofeja.

Što se tiče prekida, okupili smo se i zaista je bilo ružno sve to pratiti i zato sam donio odluku da povučem momčad u svlačionicu, dok se sve ne rasčisti, vezani uz postupke represivnog aparata, da se rasprši dim i da se razmisli o mogućim sankcijama. Mi smo sportaši i morali smo se vratiti. Na pitanje je li odlazak bio u neku ruku podrška navijača, onda mogu kazati da je to bio naš odgovor na sve, jer karikiram, da me netko ne bi krivo shvatio, išli su prsima na bajunetu!”