Nakon plasmana rukometne reprezentacije BiH za Evropsko prvenstvo, medijski rat i na relaciji selektor Bilal Šuman – predsjednik Marinko Umičević ne jenjava.

U cijelu priču uključili su se i BH Fanaticosi, koji su se oglasili saopštenjem u kojem su kritikovali čelnike Rukometnog saveza BiH.

Sada je uslijedio odgovor i predsjednika Rukometnog saveza BiH Marinka Umičevića čije saopštenje prenosimo u cjelosti.

– Svjedoci smo hajke koju vode pojedinci protiv mene i Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, a iza svega toga stoji politička pozadina i ambicija bolesnih pojedinaca koji tu vide svoju šansu da “ušićare” kakve političke poene. Ne pada mi na pamet da polemišem s kerama Jakobsfelda koji samo laju, te su neko i nešto kada nekoga napadaju.

Za vrijeme moga akta i predsjedovanja, kao i za vrijeme ovog Upravnog odboram Rukometni savez BiH je odveo reprezentaciju na Evropsko prvenstvo bez ID broja, bez pomoći države, te smo ostvarili historijski plasman. Neću dozvoliti ponašanje gospodina Šumana i njegovu bahatost, kao ni bezobrazan odnos prema Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH. Neću dozvoliti ni njegove snobovske ideje da svaki rukometaš spava u jednokrevetnoj sobi sa francuskim ležajem, kao ni da se plaća spavanje za devet dana, a igrači dolaze samo dva dana prije, kao ni finansiranje prisustva menadžera i političara, te orgijanje igrača uoči utakmica, što se i odrazilo na utakmicu sa Bjelorusijom. Takođe, neću dozvoliti da gospodin Šuman na svoju ruku dogovara opremu za igrače, reklamiranje, sponzorstvo…

Neću dozvoliti nepoštovanje Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, ni privatne zabave, odnosno dočeke. Mora se znati red, te je gospodin Šuman taj koji treba da sprovodi odluku Upravnog odbora, za koji odgovorno tvrdim da nikada nije bio posvećen Rukometnom savezu BiH kao sada. Također, ne bi trebalo da selektor ne zove ni jednog igrača iz bh. lige, a zove povrijeđene pojedince koje poslije prodaje, zove one za koje mi moramo platiti avionske karte, a onda oni i ne igraju. Tako bahato i bezobrazno ponašanje smo sve mi platili. Ne mogu preći ni preko njegovih riječi da jedan član iz Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH ne može da prisustvuje konferenciji za štampu.

Tražiću da položi račun i tražiću njegovu odgovornost. Još jednom čestitam igračima, te ćemo tražiti mogućnost da ih nagradimo finansijski, da napravimo prijem za njih u Rukometnom savezu BiH, kao i da ih upoznamo sa stanjem u Savezu koji je tek 2017. godine osnovan, a prije par mjeseci prvi put upisan u Ministarstvo civilnih poslova i postao zvanični Rukometni Savez Bosne i Hercegovine – navodi Umičević u saopštenju.