Prica o dva tragicno nastradala nerazdvojna prijatelja i navijaca Rada, Ranketu i Konanu. Momci koji su ceo zivot proveli zajedno i koji su redovno isli na utakmice Rada. Tragicno su preminuli 2010. godine, a navijaci Rada i njihovi prijatelji i nisu zaboravili pa se svake godine na Banjici odrzava memorijalni turnir u njihovu cast. Na turniru se okupljaju ekipe koje cine navijaci Rada i momci sa Banjice.  Tog prvog oktobra 2010. godine u ranim jutarnjim casovima, kamion turskih registracionih oznaka naleteo je na vozilo u kojem su bili Milan Knezovic i Vladimir Rankovic.

Dok su se kombijem “folksvagen kedi” vraćali sa posla, oko jedan sat iza ponoći, na njih je, u punoj brzini naleteo šleper, za čijim volanom se nalazio turski državljanin K. O. K. (58). Teretnjak je potpuno uništio “kedi”, a nesrećni mladići su na mestu ostali mrtvi. Vozač kamiona je prevezen na odeljenje ortopedije Urgentnog centra, gde su mu konstatovane teške povrede kičme.

Dvojica nastradalih su oko ponoći krenuli službenim kombijem iz naselja Leštane kod Grocke, gde su bili zaposleni u restoranu brze hrane. Knezović je seo za volan, a na mestu suvozača nalazio se Ranković. Kao i svake večeri, krenuli su prvo ka Ripnju kako bi Milan odvezao drugara kući, a zatim nastavio ka Banjici, gde živi. Kada je “kedi” stigao na kružni put, na oko 500 metara od auto-pijace, vozač je skrenuo udesno u pravcu avalskog druma. Iz suprotnog pravca dolazio je turski šleper, težak više od 20 tona!

Iako je šofer K. O. K. stisnuo kočnicu, kamion je nastavio da se kreće i sudar je bio nezibežan. Smrskani “kedi” odleteo je pored puta, a teretnjak je klizao još nekoliko metara, skrenuo sa kolovoza i zakucao se u električnu banderu visokog napona.

Očevici su alarmirali policiju, a ubrzo je stigla i ekipa Hitne pomoći. Kako lekari nisu mogli da iz uništenog kombija izvuku dvojicu drugara, pozvani su vatrogasci. Posle sečenja lima, Knezović i Ranković su izneti, ali su, nažalost, već bili mrtvi.

Tuga je velika srce se slama Ranke i Konan zauvek sa nama

PODIJELI