PHOTO: Screenshot

Fudbalska javnost ostala je u šoku nakon što je objavljen snimak na kojem su italijanski ultrasi natjerali nogometaša da stane uz cestu, a potom da se skine do donjeg rublja.

Naime, italijanski niželigaš Avellino izgubio je u baražu za promociju u Seriju C od Foggije s 2:1, a nakon utakmice veznjak Claudiu Micovschi bio je prisiljen na zastoj zbog automobila kojim su upravljali ogorčeni navijači.

Ovaj bivši as Genove (23) bio je prisiljen skinuti svoju klupsku trenerku u incidentu koji se dogodio blizu ponoći 4. maja.

Micovschijev incident s nezadovoljnim navijačima vjerovatno je potaknut zbog sina predsjednika Avellina, jer Giovanni D'Agostino je na konferenciji za medije nakon utakmice svalio krivicu za poraz direktno na igrače.

“Lako je vidjeti da su pravi krivci ovdje igrači. Nisu pokazali da su dostojni nositi ovaj dres”, rekao je.

D'Agostino je rekao da je klub štitio igrače, ali je, signalizirajući promjenu stava, pozvao da stvari za igrače postanu “nemoguće za život”.

“Ne želim biti pogrešno shvaćen, ali situacija bi sada trebala biti neizvodljiva za neke od igrača. Možda nam piazza (navijači) može pomoći”, nastavio je.

Pripadnici italijanske policije uhapsili su dvojicu muškaraca u dobi od 22 i 30 godina. Uhapšeni bi se mogla suočiti s optužbama za prijeteće ponašanje i krađu Micovschijeve trenerke, a još nije identifikovana žena koja je bila s dvojicom muškaraca.

PODIJELI