Ovih dana pojavile su se informacije da bi se na Bilino Polje mogao vratiti Zaim Mujezinović, bivši direktor NK Čelik kojeg navijači smatraju jednim od grobara kluba.

Povodom toga oglasili su se iz Udruženja ‘Robijaši Zenica 1988' čije saopštenje prenosimo u cjelosti:

“On je budala, sila Boga ne moli.”
“Svaka mu čast, samo da ne popusti.”
“E moj prijatelju, u ovakvim vremenima, glava očas ode. Šta mu je falilo da opeva tu pesmu? Pa plaćen je da peva.”
“Nije baš tako.”
“Postoji nešto što se zove PONOS.”

U ove sate dok modrice prolaze od torture koju su pojedini članovi Robije pretrpili pod dirigentskom palicom „Interventne jedinice“ u Banjoj Luci te oštećenja naše lične imovine službenim predmetima van njihove nadležnosti na najperifidniji i najhinjaviji način na koji su mogli uraditi, saznajemo da nam se dušman ugnijezdio tamo gdje nas najviše boli. Ni manje ni više nego u naš hram, na naše Bilino Polje. Zato ćemo i morat’ očistiti pred svojojm avlijom, da bi tuđu mogli komentarisati.

Sva slova svijeta, sve abecede, svi rječnici, sve knjige i sva predavanja kroz historiju ne mogu opisati zgražavanje i gađenje na ovaj potez Uprave. Već pokušavamo da svarimo u želucu činjenicu da je Zaim Mujezinović opet u klubu, ni manje ni više nego na najvišoj poziciji na kojoj može biti. No ipak, težak si za svariti Zaime, teži od samog stakla i kamenja u želucu. Ne samo ti, nego i oni koji su te doveli i predložili. Ovakav tip dušmanluka je ravan sistemskom gašenju naše Svetinje.

UG „Robijaši 1988 Zenica“ OŠTRO osuđuju ovaj potez i ovim potezom se zahvaljuju Upravi, jer su ovim pokazali svoje pravo lice. Ovo je čovjek koji je već u nekoliko navrata oštetio Čelik, čovjek koji je ravan METASTAZI KANCERA naše Svetinje. Sve što on nosi, ne može biti dobro. Čovjek koji kada bi doveo prvu postavu ne znamo kojeg od zadnjih osvajača Lige Prvaka, ne bi mogao oprati ljagu koju je napravio prethodno. Čovjek zbog kojeg nam je SIPA i FUP „upadao“ u prostorije Kluba. Da Vas podsjetimo:

„Pod istragom za neke od transfera i poslovanje Čelika uopće bili su direktori Zaim Mujezinović za period od 2006. do 2010. godine te Nermin Šabić, koji je sportski direktor bio oko godinu dana poslije. No, kao i prethodne, istrage nisu dovele do osnovnog odgovora: ko, na koji način i kojom količinom novca raspolaže unutar NK Čelik?

Epilog dešavanja do 2011. godine jeste pokušaj samoubistva blagajnika Čelika, inače bivšeg golmana ovog kluba Zvonka Grebenara. Na ovaj čin nagnao ga je nepodnošljiv pritisak od pojedinaca iz uprave da blagajna nelegalno posluje. Ko je i kako pljačkao Čelik napisao je u oproštajnom pismu. Samo ti navodi bili su dovoljni za podizanje optužnice, no ponovo je na djelu Tužilaštvo ZDK koje pompezno najavljenu istragu prepušta zaboravu.“

„Obojica bivših direktora tvrde da su, osim po zakonima države BiH, radili po odlukama Skupštine i Uprave Čelika. Upravo je u tome i suština problema, jer je, prema vlastitom kazivanju, blagajnik Zvonko Grebenar često dobijao naredbe od uprave koje je morao provoditi, iako je sumnjao u njihovu zakonitost.

– Većina istražnih radnji u ovoj fazi usredotočena je na poslovanje blagajne, jer su kroz nju prolazili iznimno veliki, milionski iznosi, kojima se, po važećim propisima i zakonima, gubi knjigovodstveni trag – kazao nam je istražitelj upućen u tok istrage. Ponukani ranijim lošim iskustvima, tužioci Adina Karadža (slučaj Mujezinović) i Ermin Imamović (istraga protiv Šabića), kao i istražitelji detašmana FMUP-a u Zenici, odlučili su da ovom prilikom odustanu od provjera sumnjivih transakcija prema sudijama u Čelikovim utakmicama, jer to zaslužuje posebnu, sveobuhvatnu istragu.

– U nekoliko navrata istraga je bila blizu otkrivanja podmićivanja sudija, ali niko od aktera nije svjedočio, iako je jasno da su nogometaši bili primorani da potpisuju iznose veće od onih koje su primali, dok je “ostatak” novca završavao u “kovertama za sudije”. U prethodnih nekoliko istraga saslušano je desetine bivših i sadašnjih Čelikovih igrača, ali na kraju niko nije želio da svjedoči Tekst je izvorno objavljen na portalu www.Zenicablog.com. Prenošenje dozvoljeno samo uz pismenu dozvolu.“

Ako mislite da smo zadovoljni situacijom u Klubu nismo, no nismo ni kompetentni da pomognemo Klubu nikako drugačije osim navijanjem i odlaskom na gostovanja, s tim u vezi ne petljamo se „gdje nam nije mjesto“. Ovim potezom se uprava pokušala popišati na Robijaše, no to mi nećemo dozvoliti. Čelika ćemo uvijek voljeti, ali ovakve ljude NIKAD. Ne zaboravite ljudi posljednju borbu, ne zaboravite proteste, ne zaboravite povjerenje koje ste dobili, iako ste ugasili SOCIOS MODEL i istjerali NGG iz Kluba.

Ultimatum sa investitorom mi zaboravili nismo, no tiha voda brijege valja. Ovim ste izigrali ovaj Grad, ovim ste izigrali naše povjerenje, ovim ste za nas „završili“. Apelujemo Gradu i Upravi da se što prije riječi pomenutog lica, ako iole žele vratiti već pogaženo povjerenje Robijaša. Izazivate revolt veći nego što je bio ikad. Da li investitor Ajdin Olgun zna kakav je ovo čovjek ? Da li je obaviješten ? Da li je investitor proguglao ime i prezime ovog „gospodina“ ? Ako jeste, trebao bi znati s kim imamo posla.

Mi se zahvaljujemo upravi na pokazivanju pravog lica i slobodno računajte da našu podršku u ovom potezu nemate. Svi koji ne znaju, a potruditi ćemo se da saznaju, još jednom napominjemo, doveden je najveći oblik šljama i dušmana u prostorije Kluba, što znači da sistemsko gašenje Kluba je cilj, a naša prethodna borba se dovodi pod znak upitnika.
Neka vam je lahka noć i mirno spavajte, ako možete…

S poštovanjem,

UG „Robijaši 1988 Zenica“

PODIJELI