Iz Rusije često pristižu kadrovi navijačkog ludila u raznim oblicima, ali ovakav potez još nije viđen. Koliko god bizarno zvučalo, jedan navijač je sa tribina stadiona na travnjak bacio pijetla i to živog.

Ruski drugoligaš Luch-Energiya Vladivostok je u nedjelju odigrao gostujuću utakmicu protiv FC Fakel Voronezha, a od svega što se dešavalo na terenu više pažnje medija je privukao bizaran potez jednog navijača gostiju.

Naime, neimenovani navijač Luch-Energiyje je bacio živog pijetla u pravcu klupe i trenera gostiju Aleksandra Grigoryana. Pijetao je potom “zalepršao” krilima prije nego što je sletio pored aut linije. Ubrzo je ptica sklonjena sa terena, a navodno se pomenti navijač odlučio na ovaj potez u znak protesta.

Navijač je nezadovoljan poslom koji obavlja trener Grigoryan bacio pijetla, da bi potom ostatak gostujućih navijača na račun stratega Luch-Energiye zapjevao: “Grigoryan je pijetao.”

Inače, ruska riječ za pijetla se u pomalo izmijenjenom obliku u ruskom jeziku koristi i kao sinonim za “izdajnika” što donekle objašnjava simboliku ovog čudnog gesta navijača Luch-Energiye.

Nakon utakmice Grigoryan je istakao da se već duže vrijeme nalazi na meti raznoraznih prijetnji i uvreda, te da su već poduzete zakonske mjere protiv organizatora “incidenta sa pijetlom” kojem sada prijeti 15 dana iza rešetaka.

(sportsport.ba)

PODIJELI