U obračunu navijača Sarajeva i Borca koji su  izbili u Jablanici povrijeđeno je pet osoba, a zapaljen je i jedan automobil, prenose mediji.

Navijači Borca su se vraćali sa prvenstvene utakmice iz Trebinja gdje je njihov klub igrao protiv Leotara, dok su se simpatizeri sarajevskog kluba vraćali sa utakmice u Mostaru između Veleža i Sarajeva.

Incident se desio na parkingu ispred restorana Zdrava voda u Jablanici.

Od pet navijača Sarajeva povrijeđenih u tuči, četri su prebačena u u Domu zdravlja Konjic, dok je jedan vozilom Hitne pomoći prebačen u KCUS Sarajevo

“Policijska stanica Jablanica obavijest o incidentu dobila je u 18.30. Za to vrijeme, navijači Borca su autobusima i vlastitim vozilima nastavili put prema Prozoru/Rami i dalje prema Banja Luci. Nekoliko policijskih patrola dočekalo ih je u Prozoru”, istakao je Sead Hakalović, načelnik Operativnog centra Policijske uprave Konjic, te dodao da se u zaustavljenom autobusu i vozilima nalazilo se ukupno 76 osoba, koje su kriminalistički obrađene, ali osobe koje su učestvovale u tuči i one koje su zapalile vozilo nisu identifikovane.

Posle ovog incidenta Lesinari su uputili parolu sarajevskoj grupi

 

PODIJELI