Tokom drugog poluvremena finalne utakmice kupa Hrvatske u Vinkovcima doslo je do velikog incidenta izmedju navijaca Hajduka, popularne Torcide i zastitara, a sukob je izbio nakon sudijske greske na stetu Hajduka. Naime sudac je oprostio Dinamu penal i crveni karton.

 

 

Sve je počelo negdje oko 50. minute utakmice kada su pripadnici Torcide počeli trgati sjedalice s tribine na kojoj su smješteni te ih bacati u teren i prema policajcima, a navodno su revoltirani bili činjenicom da je jedan njihov pripadnih uhićen. Interventna policija je ‘upala’ na tribinu, sve se jedno vrijeme smirilo, ali ne zadugo. Desetak minuta kasnije Torcida je aktivirala svoju pirotehničku zalihu te bakljama gađala policajce, a jednom baklja je pogodila jednog pripadnika policije točno između vizira i ‘pancirke’.

DINAMO je pred više od osam tisuća gledatelja u Vinkovcima pobijedio Hajduk s 1:0 i osvojio je Hrvatski nogometni kup. Modrima je ovo 15. put da su podigli Rabuzinovo sunce. Strijelac pogotka odluke bio je Mario Gavranović nakon katastrofalne pogreške braniča Hajduka Savvasa u 54. minuti utakmice.

 

Potrebno je naglasiti da je susret obilježilo očajno suđenje Marija Zebeca i njegovih pomoćnika, koji su griješili uglavnom na štetu Hajduka.

Takodje doslo je i do incidenata na tribini koja je namenjena za “smirenije” navijace kada je nekoliko navijaca splicana polivalo pivom navijace Dinama