FOTO: Bljesak.info

Na osnovu dosadašnjih informacija iz bosanskohercegovačkih medija, do nereda je došlo između 11 i 11.30 sati, kada su potukle dvije grupe navijača iz istog grada, Mostara.

Navijači su se sukobili u Drežnici, u ovom izgredu ima i ozlijeđenih osoba, iz Operativnog centra MUP-a HNŽ-a, odakle su rekli kako se situacija brzo smirila i navijačke skupine su razdvojene. Do nereda je došlo kako su nam rekli između 11 i 11.30 sati, kada su se navijači potukli, piše bh. portal bljesak.info

Saobraćaj je bio nakratko obustavljen jer su se na cesti nalazili oštri predmeti i kamenje. ”Ozlijeđenih ima, još ne znamo točan broj jer se još uvijek prijavljuju”, rečeno je iz MUP-a.

Prema saznanjima, policijska patrola otpratila je navijače Veleža, dok su navijači Zrinjskog za sada zadržani. Ozlijeđeni su se javljali u bolnicu u Konjic i Jablanicu, dok je na CUM-u u SKB Mostar jedna osoba primljen u bolnicu, dok su ostali lakše ozlijeđeni. Inače, nešto ranije došlo je do manjeg izgreda u naselju Potoci, gdje su navijači kratko blokirali cestu s desetak automobila i dva kombija.

Navijači su tada prijetili i fotografu portala Bljesak.info koji je slikao sukob, te su ga gađali predmetima. Podsjetimo, susreti desetog kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se ovog vikenda. Zrinjski igra u Bijeljini protiv Radnika, dok Velež igra u Živinicima.

PODIJELI