Jandarmii intervin intre suporterii formatiilor UTA Arad si ASU Poli Timisoara, ce s-au confruntat cateva ore inaintea partidei de Liga I dintre formatiile favorite, marti 24 aprilie 2018, in comuna Siria, langa Arad. SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAX FOTO

Rumunija: UTA Arad protiv ASU Poli Timišoara (druga divizija)

Derbi između UTA Arada i ASU Poli Timisoara prekinut je u 60. minutu kada su igrači Poli Timisoara napustili teren, u znak protesta, jer svim njihovim navijačima niju dozvoljen ulaz na stadion.

Cijeli konflikt je nastao neposredno pre utakmice, kada su organizatori rekli da mogu dozvoliti samo 70 gostujućih navijača na stadionu, ali je u Arad došlo 350 gostiju sa važećim ulaznicama. Nakon pregovora, uznemireni navijači sukobljeni su sa policijom, onda su igrači Poli Timisoara napustili teren u znak protesta zbog onoga što se dešavalo izvan stadiona. Posle meča, jedan od Poli igrača rekao je da znaju da će izgubiti 3 boda na “zelenom stolu”, ali su njihovi obožavatelji važniji. ASU Poli Timišoara je u vlasništvu navijača. Njihov projekat je započeo na 5. nivou.

ASU Poli Timišoara navijači protiv policije.

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=29&v=BOwoE_10z_Y