Posle 10-ak dana od pocetka SP u Rusiji poceo je i balkanski “navijacki rat” koji je dugo ocekivan. Na ulicama prestonice Rusije doslo je do napada navijaca Zemuna popularnih Taurunum Boys-a na navijace Hrvatske. Plen je zastava Hrvatske sa natpisom ” Siroki Brijeg”cija je fotografija osvanula na internetu ubrzo nakon akcije. Za sada jos uvek nisu poznati datalji napada i nacin na koji se odigrala akcija i da li su u njoj ucestvovali navijaci Krila Sovjetov koji su ugostili Taurunume tokom SP.

 

 

 

 

 

TAURUNUM BOYS – zajednički je naziv za sve navijače F.K. Zemun. Prvo organizovano bodrenje kluba, koji se tada zvao F.K. Galenika, datira još od sredine osamdesetih, tačnije 1986. godine kada dolazi do pojave i stvaranja prvih navijačkih grupa. Tadašnje grupe: Testas Caldas, Pajtosi i Godfathers dolaze na ideju da se okupe pod jednim imenom 1987. godine.

Za ime i zaštitni znak grupe uzet je latinski naziv grada Zemuna – Taurunum. U to vreme F.K. Galenika takmiči se u Srpskoj ligi, a Taurunum je bio smešten na severnoj tribini, koja je uvek bila prepuna

Nedugo zatim ostvaruje se prijateljski kontakt sa momcima iz Pančeva i Taurunum dobija sekciju navijača iz Pančeva pod imenom Rangers.Ova grupa je redovno dolazila na utakmice, kako kod kuće tako i na gostovanja sa transparentom Supporters Pančevo i Rangers.

F.K. Galenika menja ime u F.K. Zemun 1990.godine, međutim ubrzo dolazi do rata, ekonomskih sankcija, mnogi navijači odlaze u rat, dolazi do naglog pada kvaliteta fudbala, što sve zajedno doprinosi da stadioni budu sve manje posećeni, a navijačke grupe budu sve manje i manje.

U tom periodu Taurunum stagnira ali se navijačka kultura održava i što je još bitnije prenosi se na mlađe generacije.Za prekretnicu organizovanog navijanja uzima se 1995.godina, kada mlađi deo navijača sa istočne tribine polako preuzima odgovornost u organizovanju i vođenju grupe (pre svih THE BOYS – DRAGONS), sa tada već novim imenom Taurunum Boys.