Navijači iz Udruge članova GNK Dinamo “Dinamo – to smo mi”, koja želi vratiti klub članovima, njegovim formalnim vlasnicima, i srušiti pokušaj pretvorbe kojim bi se legalizirala pljačka kluba, reagirali su na tekst objavljen u Večernjem listu.

U njemu se spominje interes bogatih Kineza za kupnju Dinama i piše da bi novi vlasnik kluba u prijelaznom razdoblju Zdravku Mamiću ponudio poziciju savjetnika ili glavnog menadžera.

Reakciju “Dinamo – to smo mi” prenosimo u cijelosti:

“Koliko gori pod petama i koliko je tanak ulagački potencijal u Dinamo, svjedoči i navedeni članak u kojem se oko kupnje kluba licitira s Kinezima, odnosno tvrtkom koja ima suradnju s Dinamom, a primarni biznis joj je razvijanje sportske infrastrukture. Naravno, dovođenjem klubova liga petice u isti kontekst i kompariranjem kineskih ulagača s Dinamom jasno se između redova može pročitati PR obrazac ljudi iz kluba koji kupuju vrijeme.

Uz već spomenute Kineze, navedeni su Turci i Filipinci koji opet nemaju veze s nogometom ili sportom generalno, ali bitno da se nešto piše. Naravno, smiješna je i konstatacija kako bi netko zadržao u klubu osobu kojoj se sudi za najveću pljačku u povijesti hrvatskog sporta, ali treba na neki način uljepšati sliku kluba.

Nadalje, ozbiljan ulagač dolazi u prosperitetnu tvrtku koja ima čiste papire, a mi i dalje ne znamo kod koga se Dinamo zadužio na Malti, pod kojim kreditnim uvjetima, zašto ne vraća rate kredita te zašto se uopće toliko zadužio uzimajući činjenicu kako je bilanca kluba u 2013. godini identična kao i 2017. ali krediti su u istom vremenu narasli s 23.676.693,00 kn na današnjih 169.057.080,00 kn – odnosno za više od 600%?

Pozivamo gospodu iz GNK Dinama, da si daju malo više truda i ozbiljnosti. Svih tih famoznih ulagača koji cupkaju pred vratima Dinama naslušali smo se zadnjih šesnaest godina – od Zvonka Zubaka pa do arapskih petrodolara nakon Savjetnikovih božićnih putovanja gdje nalazi ulagače koje oduševljavaju rasprodane tribine Maksimira, antidatirani ugovori, offshore računi te najgnjusnije izjave i psovke prema svima koji misle drukčije.

Upravo kluba priznajte poraz, odustanite od elaborata, sazovite izbore i povucite se dok još imate trunke časti. Sudski procesi u Osijeku samo će potvrditi ono što nogometni svijet zna – da se u Dinamu odvijala desetljetna pljačka kluba.

Ljubav se ne trži niti ne kupuje. Hoćemo izbore!

Dinamo – to smo mi.”

(index.hr)