Pet osoba, među kojima su bili i mladići srpske nacionalnosti, lakše su povređeni na Braču kada ih je napalo više osoba. Policija je obavila da sumnja da su mladići napadnuti, jer su srpske nacionalnosti, prenose hrvatski mediji.

Napadnuto je pet mlađih osoba od 21 do 26 godina, među kojima je jedna devojka.

 

 

– Prvo su urlali: “Ko je od vas Srbin, ko je Srbin?” Mi nismo rekli ni reči, bili smo šokirani što su nas pratili i napali, a onda su počeli iz čista mira da nas udaraju, bacili su nas na pod i gazili. Devojka je pokušala da obrani kolegu, legla je na njega na pod i zagrlila ga, ali su oni nastavili da tuku i njega nju – rekao je “24sata” kaže napadnuti mladić.

Napad se dogodio jutros u 4.00 časa u Ulici Hrvatskih velikana, a policija je uhapsila dvojicu mladića od 22 i 19 godina. Kod dvadesetdvogodišnjaka je utvrđeno da je bio u alkoholisanom stanju.

 

Mladić iz Brača je najteže povređen, te mu je slomljen nos na četiri mesta.

-Na Braču se u subotu igrao Torcida kup i mi smo na putu kući prošli pored pekare kojoj su u blizine prostorije Torcide u Supetru. Ova dva momka koja su bila s nama u društvu su iz Vukovara, ali su srpske nacionalnosti, i verovatno su ih napadači čuli kako pričaju. A kad su nas nakon 200 metara zaskočili, samo su vikali: “Ko je od vas Srbin” i “Ubij Srbina”. Cipelarili su nas sigurno deset minuta dok nije naleteo taksista koji nas je spasio. Nije to bila domaća ekipa iako sam prepoznao jednog s Brača. Ovi drugi su većinom po govoru bili Splićani – rekao je mladić s Brača za 24 sata.

 

 

 

foto:24sata

Iz policije su saopštili kako su uhapsili dvojicu napadača te da je protiv njih podnesena krivična prijava.

– Policijski službenici su upućeni na mesto događaja. Utvrđeno je da je više osoba napalo skupinu od pet mlađih osoba (26-godišnjaka, 26-godišnjakinju, dvojicu 21-godišnjaka i jednog 22-godišnjaka), koje su tom prilikom lakše povredili. Ubrzo nakon događaja u Supetru je uhapšen 22-godišnjak, zbog sumnje da je učestvovao u napadu i tom prilikom povredio 26-godišnjaka. Kod 22-godišnjaka je utvrđena alkoholisanost, te je smešten u posebnu prostoriju do prestanka delovanja opojnog sredstva. Jutros oko 10 sati u Splitu je uhapšen 19-godišnjak, takođe zbog sumnje da je učestvovao u navedenom događaju, te je priveden u službene prostorije – stoji u saopštenju, a prenosi 24 sata.

Protiv njega je podnesena krivična prijava zbog pokušaja nanošenja teških telesnih povreda. On će tokom večeri biti predat u pritvor.

 

 

Iz policije su naveli da su osim krivične prijave, protiv dvojice mladića podneseni optužni predlozi s obzirom na to je da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da su oštećeni napadnuti jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja s ciljem pronalaska i procesuiranja ostalih učesnika događaja.

PODIJELI