Utakmica kadetskih selekcija Sarajeva i Goražda, koja se danas igrala u okviru Omladinske lige “Centar”, prekinuta je u 72. minuti nakon opšte tuče igrača i roditelja.

Incidentu je prethodila prepirka i verbalni obračun, nakon čega je igrač Goražda fizički nasrnuo na mladog fudbalera Sarajeva. Oborio ga je na travnjak i nastavio udarati nogama i rukama, a ostali mladi fudbaleri su pritrčali i nastala je opšta tuča.

Umjesto da smire situaciju i roditelji su utrčali u teren te se priključili tuči u kojoj se više nije znalo ko koga udara. Sudiji nije preostalo ništa drugo nego da odsvira prekid utakmice, a konačnu riječ o incidentu dat će disciplinski organi Saveza.

U trenutku prekida utakmice Sarajevo je vodilo sa 2:0, a oba gola za domaći sastav postigao je Sulejmanović (17 i 65 minut).

Podsetimo se jos nekih utakmica u kojima su roditelji dali primer deci kako ne trebaju da postupaju, najratoborniji su bili Spanci koji su u nekoliko navrata verbalne sukobe zavrsavali fizickim obracunom.

Povod je bilo naguravanje 13-godišnjih igrača Alare i Collerensea nakon jednog grubog prekršaja na utakmici na Mallorci. U svađu na travnjaku su se umiješali roditelji, a zatim je došlo do sukoba. Zbog tuče, koja se kasnije preselila na tribinu, sudac je prekinuo utakmicu. Lokalni mediji javljaju kako je nekoliko osoba u incidentu ozbiljnije ozlijeđeno te su zbrinuti u bolnici. Sukob je završio tek dolaskom policije.

 

https://www.youtube.com/watch?v=xz-xtApLClA

Šokantan snimak iz Španije desio se na utakmici između UD Telde i UD Guia, a čovjek koji je izvukao deblji kraj je identifikovan kao otac jednog od fudbalera gostujućeg tima. Policija je pokrenula istragu, a prema informacijama iz Španije, povrijeđeni je završio na operaciji oka. “Klub osuđuje sve ono što se dešavalo na utakmici protiv Teldea. Incident nije vezan za ono što se dešavalo na terenu i nema nikakve veze s našim klubom”, saopšteno je iz UD Guia.

 

Incident koji se dogodio na meču pionira OFK Beograda i Bežanije, pravi je primer kako roditelji mogu negativno da utiču na decu. Naime, roditelji koji su se nalazili na tribinama su se sukobili, a potom i potukli.

Koliko klinci ne mogu da ostanu imuni posle ovakvih scena, pokazuje činjenica da je jedan od pionira “Bežanije” preskočio ogradu i pokušao da smiri razjarene roditelje.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Wy8mp91sxbw