Hrvatska policija uhapsila je kod naplatnih rampi na autoputu ka Karlovcu dvojicu muskaraca za koje se kasnije ispostavilo da su 44-godišnji bivši vođa BBB-a Goran Hajduković-Čupko i državljanin Srbije Dragan Pavlović (47), jedan od Delija, navijačke skupine koja prati beogradsku Crvenu zvezdu.

U kamionu koji je vozio Hajdukovic pronadjenjo je 170 kg marihuane smestene u gradjevinski stiropor, veruje se da su uhapseni po dojavi kao sto to obicno biva kada neko “padne” sa vecom kolicinom narkotika. Pored marihuane kod njih je pronadjeno i 0.7 gr kokaina i pistolj marke glok sa 53 metka. Ovo je najveca zaplena droge na teritoriji karlovacke zupanije.

 

– Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 17. travnja 2019. u 19 sati u Karlovcu, kod naplatnih postaja autoceste A1, zajedno i po prethodnom dogovoru, protivno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga, u teretnom vozilu zagrebačkih registarskih oznaka držali ukupno 170,605 kilograma suhe biljne materije za koju je preliminarnim testiranjem utvrđeno da se radi o opojnoj drogi cannabis marihuana – potvrdili u u Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, koje je predložilo sucu istrage istražni zatvor protiv obojice osumnjičenika zbog opasnosti od bijega te ponavljanja kaznenog djela, na čemu im je i udovoljeno te su obojica završila iza rešetaka.

Hajdukovic je od ranije poznat policiji jer je pored mnostva prekrsaja i krivicnih dela imao i tri pokusaja ubistva. Nekoliko puta je boravio u zatvoru. Prvi pokusaj ubistva imao je pre 18 godina kada je  pred derbi sa Hajdukom u zagrebackom naselju Dubrava izbo dvojicu maldica inace navijaca Hajduka nozem.

 

Ispred diskoteke Sokol je 2005. godine u redara ispalio tri hitca nanijevši mu po život opasne ozljede koje su liječnici uspješno sanirali, a Hajduković je tada pobjegao i za njim je bila raspisana tjeralica.

 

Uhićen je tri godine kasnije za vrijeme europskog nogometnog prvenstva u Austriji na njemačko-austrijskoj granici s lažnim dokumentima i spaljenim jagodicama na prstima. Neko vrijeme je bio proveo u zatvoru, no ubrzo je nastavio s ispadima. Tako je 2010. godine pijan u nacističkom odjelu u kafiću Krivi put napao i prijetio dvojici zaštitara, posegao je za pištoljem koji je u gužvi nekontrolirano opalio, no bez posljedica.

Svojevremeno je Hajduković na radiju vodio emisiju, vodio je i svoj kafić, glumio je u domaćem filmu ‘Ti me nosiš’. Policija Hajdukovića i 47-godišnjeg kolegu, državljanina Srbije sumnjiči za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a zbog posjedovanja oružja protiv Hajdukovića će Općinskom sudu u Karlovcu biti proslijeđen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.