Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Poslije tragičnog događaja, nakon što je njihovom kolegi Tomislavu Biuku topovski udar na subotnjem derbiju Hajduka i Dinama teško ozlijedio šaku, splitski vatrogasci su najavili da žele sastanak s Hajdukom i Torcidom.

“Naš kolega se oporavlja i nadam se da će sve biti u redu. Što se tiče naših daljnjih dežurstava na Poljudu, mi ćemo ih i dalje odrađivati. Zamislite da se nešto dogodi na stadionu. Da se nešto zapali, da stradaju navijači ili igrači… Vatrogasci moraju biti tu, utakmica se ne može održati bez nas. Nastojat ćemo s Hajdukom i Torcidom održati sastanak pa da vidimo što možemo napraviti i poboljšati. Nije ovo prvi put. Naš posao je takav, događaju se nesreće. No, svi skupa, cijelo društvo, trebamo poraditi na tome da se ne događa ono što se ne treba događati”, istakao je za Radio Dalmaciju zapovjednik splitske Javne vatrogasne postrojbe Ivan Kovačević.

Poruku je uputio i Torcidi čiji je pripadnik od malih nogu je i ozlijeđeni vatrogasac.

“Uvijek će biti neodgovornih pojedinaca i ne treba generalizirati, ali važno je da većina utječe na to da se ovo više ne događa. Treba voljeti svoj klub, ali nitko zato ne treba stradavati. Bengalke i topovske udare ne treba bacati na teren”, rekao je Kovačević.

Inače, Tomislav Biuk je sredinom drugog poluvremena utakmice Hajduk – Dinamo u subotu s tartan staze podigao topovski udar koji još nije eksplodirao i želio ga je baciti u kantu s vodom, no u trenutku kad ga je podigao naprava je eksplodirala. Raznijela mu je dio prsta, razderala šaku, a zadobio je i “blast” ozljedu, odnosno udarnu ozljedu zvukom od koje mogu stradati unutarnji, a osobito slušni organi.