Prodaja ulaznica za kvalifikacionu utakmicu između Bosne i Hercegovine i Belgije počela je jutros od 9 sati, a intersovanje je veliko.

Za utakmicu koja naša selekcija igra 7. oktobra na stadionu Grbavica pušteno je 10.300 ulaznica, po cijeni 30 KM Sjever i Istok, te 20 KM za Jug.

Interesovanje za ovu utakmicu Zmajeva je zaista veliko, a ispred prodajnih mjesta navijači su dolazili u 4 ujutro kako bi uspjeli kupiti ulaznicu.

Iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine precizirano je da jedna osoba može kupiti najviše dvije ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta i evidentiranje serijskih brojeva ulaznica za utakmicu.

ULAZNICE SU I NA CRNOM TRŽIŠTU

U akciji su bili i tapkaroši, koji su ulaznice za utakmicu kupili s ciljem da ih preprodaju po neuporedivo većoj cijeni. I nije to neko čudo, niti novina – To je u BiH, ali i svugdje u svijetu veoma česta pojava, a još uvijek nije pronađen način da se preprodavačima stane u kraj jednom za sva vremena.

Cijene ulaznica za BiH – Belgija variraju od 20 do 40 KM u ovisnosti od tribine, ali se na internetu već mogu naći po neuporedivo većim cijenama. Tako se na najpopularnijoj bh. stranici za internet prodaju Olx.ba već nalaze ulaznice za južnu tribinu koje koštaju 350 KM (cijena u redovnoj prodaji iznosi 20 KM), dok pojedini preprodavači kartu za sjevernu tribinu prodaju i za nevjerovatnih 500 KM (30 KM). Tu je još na desetine oglasa, gdje se ulaznice prodaju po nešto nižim cijenama (100-200 KM). S obzirom da se utakmica na Grbavici igra za manje od dvije sedmice, postavlja se pitanje šta tek možemo očekivati na dan utakmice 7. oktobra?