FK Sarajevo kao organizator današnjeg gradskog derbija izdao je saopštenje vezano za tehničke detalje susreta na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Sjeverna tribina – Vedran Puljić će biti zatvorena za navijače Bordo tima.“Fudbalski klub Sarajevo ovim putem želi informisati sve gledaoce predstojećeg, 114. sarajevskog derbija, da će se kapije Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović-Hase”, na dan utakmice, u nedjelju 15. aprila otvoriti u 15 sati.

Sljedeći ulazi bit će otvoreni za posjetioce:

Tribina “Zapad” – A1, A2 (Gostujući navijači), A4 (Press/ Porodična tribina Zapad Galerija), ulazi A5, A6 i A7 zapadne tribine za domaće navijače,
Tribina “Istok” – C1, C2, C4, C5,
Tribina “Sjever – Vedran Puljić” – Zatvorena.
Tribina “Jug BH Telecom” – B2, B3 i B4 (Gostujući navijači).

Molimo sve posjetioce da blagovremeno kupe svoje ulaznice, koje u prodaji za navijače FK Sarajevo u oba Bordo Fan Shop-a (ul. Maršala Tita38/b, Bezistan), na uličnim prodajnim mjestima na platou KSC Skenderija, te ispred gradske Tržnice. Bitno je istaći da vlasnici bijelih članskih kartica (pripadnice ljepšeg spola i djeca do 14 godina) mogu iskoristiti svoju karticu, te besplatno uči na tribini po njihovoj želji, a vlasnici sezonskih i polusezonskih ulaznica za tribinu “Sjever Vedran Puljić” svoje kartice mogu iskoristiti za “Istok”.

Obavještavamo sve navijače i simpatizere da će oko kompletnog stadiona biti postavljena ograda za vršenje predkontrole, gdje će se obavljati fizički pregled, kao i provjeravati validnost ulaznica, a prolazak predkontrole bit će moguć isključivo uz važeću ulaznicu za utakmicu. Zbog najavljenog dolaska gostujućih navijača, putna komunikacija iza južne tribine Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović-Hase” će biti zatvorena. Navijači FK Sarajevo stadionu pristupaju iz smjera ulice Koševo/Patriotske lige, dok navijači FK Željezničar dolaze na stadion iz pravca Alipašine ulice.

Osobe u alkoholiziranom stanju, kao i one pod vidnim dejstvom narkotika, neće moći pristupiti stadionu bez obzira da li posjeduju validnu ulaznicu za utakmicu. Također, svi predmeti, koji u bilo kojem smislu mogu ugroziti sigurnost gledalaca na stadionu, biti će oduzeti, odnosno odstranjeni prilikom pregleda na predkontrolama. Ukoliko se prilokom pregleda pronađu nedozvoljeni predmeti i/ili sredstva, date osobe biti će predane pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo na dalji postupak, te neće moći pristupiti stadionu.

Vrijedi istaći da će saobraćaj oko Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović-Hase” biti zatvoren, te molimo ovim putem sve navijače da tu informaciju uzmu u obzir i da se ne kreću motornim vozilima prema samom stadionu.

Fudbalski klub Sarajevo ovim putem poziva sve navijače i simpatire našeg kluba da dođu u što većem broju na Olimpijski stadion “Asim Ferhatović-Hase”, te da podrže naše prvotimce na predstojećoj ligaškoj utakmici protiv Željezničara”, navodi se u saopštenju.

(sportske.ba)