Dakle riječ je o prosjeku ukupnog broja navijača na svim utakmicama lige, a ne o prosječnoj posjeti na utakmicama Hajduka i Crvene Zvezde.

Splitski Hajduk iz utakmice u utakmicu koje igra na Poljudu ima najveću posjećenost u HNL-u, a ni na gostovanjima im ne izostaje podrška navijača. Ponekad je razlika i drastična u odnosu na Dinamo i ostale konkurente, a prema podacima CIES-a, u razdoblju od 2013. do 2018., splitski je klub privukao 33,9 posto od ukupno svih gledatelja na utakmicama 1. HNL.

Utakmicama Crvene zvezde, u poslednjih pet godina, u proseku prisustvuje trećina od ukupnog broja gledalaca u svim u Super ligi Srbije, pokazala su istraživanja ugledne Fudbalske opservatorije Međunarodnog centra za sportske studije (CIES) u Nojšatelu.

Po tom parametru Seltik se nalazi na prvom mjestu sa (36,5 odsto), Hajduk se nalazi na drugom mjestu sa (33,9 odsto) a Crvena Zvezda je treća sa (33,4 odsto).

Najveće Celticove prednosti su veći kapaciteti i posjećeni derbiji. Škotski Celtic svoje domaće utakmice igra na Celtic Parku kapaciteta za oko 60 i pol tisuća gledatelja, dok na Hajdukov Poljud prema Wikipediji stanu oko 34 tisuće gledatelja a na Zvezdin stadion stane oko 55.000 gledatelja.

Uz to, Škotima u prilog ide i činjenica da gostuju kod Rangersa na Ibroxu kapaciteta za 51 tisuću gledatelja i uz to, Celtic Park i Ibrox su velikom većinom vremena ispunjeni do kraja.

Prema službenim statistikama za ovu sezonu Hajdukove nogometaše prosječno gleda 7583 gledatelja, igrali kod kuće ili u gostima. Pitanje je što bi tek bilo da se Hajduk bori za trofeje…

Inače, najveću “klasičnu” posjetu na svijetu u prosjeku ima Borusija iz Dortmunda, drugi je Mančester Junajted, treća Barselona…